Woda Cieknie spod schowka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czesc...Problem...woda cieknie spod schowka (po tapicerce z tyłu za schowkiem,cały ten filc pod wykłądziną jest mokry) Powiedzcie mi którędy sie ona tam dostaje?.....Filtr przeciwpyłkowy nowy, uszczelka pod obudową filtra calutka, komora filtra wyczyszczona z liści i całego dziadostwa, korozji pod obudową filtra nie ma kanały odpływowe chyba drożne ( PS.mógłby mi ktoś dokładnie powiedzieć gdzie są te kanały na podszybiu i jak je przeczyscić ?-moze jakas fotka... )
Pomóżcie bo juz nie wiem co robić...dzieki
Pomóżcie bo juz nie wiem co robić...dzieki
Bastek
-
- Nowicjusz
Witam, ja mam podobnie mam vw Golf 5 vario 2007r. Może ktos wie co jest przyczyną mokrego dywanika od strony pasażera?
Mam ten sam problem, być moze jest to wina podszybia, gdzies moze byc pekniete i pod filtr kabinowy dostaje sie woda, tak bynajmniej ja mysle, byc moze sie myle. A takze jak juz wspomniano moze to byc problem wezykow odplywowych, ktore wychodza z boku.
Re: Woda Cieknie spod schowka
a dokładniej ?stonefree pisze:Z boków, tam gdzie kable do kierunkowskazów wychodzą.
Z A DO B BYLE SZYBKO!
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Po pierwsze podstawę filtra neleży wkeić pod silikon po drugie może być już podszybie zjedzone
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Podszybie jest jak nowe, spod filtra kabinowego tez nie cieknie bo wszystko tam porobiłem...a gdzie dokładnie te wezyki odpływowe?
Bastek
stonefree pisze:Z boków, tam gdzie kable do kierunkowskazów wychodzą.
Czyli dokładnie skąd? ??
Bastek
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Bastek666, Powiedz lepiej o jakim aucie piszesz.
romano1973, Słyszałem że w 5 była wada fabryczna i łączenie blach pod błotnikiem było słabo uszczelnione.
romano1973, Słyszałem że w 5 była wada fabryczna i łączenie blach pod błotnikiem było słabo uszczelnione.
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Bastek666, W jakim stanie masz plastikowe podszybie ? Może jest lekko pęknięte. Zobacz czy filtr jest mokry. Odpływy masz po bokach.
aaa i jeszcze jedna wskazówka....tam pod schowkiem gdzie jest taka jakby pianka to pod nią jest jakaś wiązka kabli (przy samym słupku A )...i ta wiązka kabli jest mokra, gdy pada deszcz...może to Wam pomoże w zlokalizowaniu tego cholernego przecieku....SKĄD to może CIEKNĄĆ ? ? ? ?
Bastek
- piterq
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bo jeśli posiadasz to możliwe że ten wężyk co ma odprowadzać wodę z szyberdachu na zewnątrz jest przerwany lub po prostu wypadł ze swojego miejsca i cała woda leje się do środka... Sprawdzisz to w bardzo prosty sposób: gdy nie pada otwierasz drzwi przednie i na szyberdach wylewasz troche wody, i powinna się wylać przez taka gumową rurkę pomiędzy przednimi drzwiami ja miałem taki problem przy wymianie szyberdachu i zapomniałem właśnie włożyć ten wężyk na swoje miejsce i podczas deszczu miałem sporo wody w całym aucie... ;/piterq pisze:posiadasz może w golfie szyberdach ??
http://www.vw-club.rzeszow.pl/ zapraszam miłośników Vw z Rzeszowa i okolic :)