Gekocars pisze:goodhope pisze:
4 dni temu miałem przy okazji także innego auta, na rolkach pewnego leona po Geko.
135/310.
Wynik spoko...gdyby nie to że te 3xx pojawiało się przy 1800obr.
Zdjąłem gościowi moment w prezencie (chciał tylko shamować, nie był przygotowany kasowo) ...z litości, nad jego kieszenią i ..moim sumieniem, to było pierwsze tdi na moich nowych rolkach, które wyrywało plomby w zębach nie tylko na drodze, ale także podczas pomiaru.
Właściwie dostał całą nową modyfikację po mojemu bo ...
był to także pierwszy soft jaki widziałem na oczy, gdzie "tuner" polał procentowo po całości, tak dokładnie, całości mapy nastawnika.
Goodhope - pozujesz tutaj na takiego, który wszystkie rozumy zjadł, a takiej prostej sztuczki nie znasz.
Dodaje się po całości na nastawniku kilka procent, jeżeli auto zdradza lekkie objawy zużycia układu wtryskowego .
Robi się to, aby w prosty sposób skorygować rzeczywisty wydatek pompy wtryskowej, który czasem jest inny, niż by to wynikało z programu.
300Nm przy 1800obr/min - połowa mocniejszych 1,9tdi w serii ma tyle, więc co w tym złego - auto bardzo dobrze zbiera się od dołu.
Moim zdaniem program był ładny i co ważne bez dymu (o czym zapomniałeś napisać).
Tutaj wykres
Obrazek
Ciekaw jestem czym tak przeraziłeś klienta, że zaraz pozwolił Ci grzebać w programie, pewnie standardowe bzdury: że silnik padnie i chip z allegro itp. itd.
Co do wypadających plomb, to się nie wypowiem, bo nie jestem stomatologiem, ale myślę że powinieneś coś z tym zrobić.
Narzędzia marketingowe takie jak: nie mówienie całej prawdy, przekręcanie faktów, opowiadanie nieprawdziwych historii o innych są u
Ciebie często stosowane. Jest to styl którym się brzydzę. Nie wiem po co to robisz.
Być może myślisz, że jak oplujesz innych, to sam będziesz ładniejszy.
Może myślisz, że racja jest po stronie tego, co najbardziej - DRZE RYJA.
Robisz forumowiczom kisiel z mózgu, łatwiej ulegają wtedy złudzeniu, że Ty jesteś fajny, a reszta świata nie - 90% ludzi z forum
nic nie wie o silnikach, więc metoda jest skuteczna.
Ps. Jest gdzieś w necie filmik Twojej hamowni "w akcji", czy masz tylko to zdjęcie w podpisie?
---
GEKO
www.gekocars.pl