Witam
Panowie po założeniu boost pina auto idzie naprawdę nieźle ale....
na piątym biegu przed założeniem pinu maszyna rozpędzała się do niecałych 160km/h i koniec obroty były wtedy nie wiele ponad 3500 tys
teraz przy 160 są już ponad 4000 auto chce iść dalej pow 170 już jechałem i wydaje mi się że by poszedł dalej ale zwyczajnie boję się tak jechać na obrotach w okolicach 5000 bo nie chcę żeby mi wypluło silnik
dlaczego te obroty na piątym biegu są większe niż wtedy przed założeniem, czy można coś zrobić żeby jeździć z tymi 160 i nie zajechać silnika ? bo pow 4000 to strach tak w trasie jechać
boost pin duże obroty piąty bieg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Re: boost pin duże obroty piąty bieg
Razem z boost-pinem wymieniłeś skrzynię biegów skoro piszesz że masz obroty większe
A może Ci sprzęgło ślizga. Ja jeździłem 4500o/m przez 200km trasy i było ok.
A może Ci sprzęgło ślizga. Ja jeździłem 4500o/m przez 200km trasy i było ok.
Re: boost pin duże obroty piąty bieg
U mnie wygląda to tak: dodaję gazu autko osiąga np 3500-4000 tys obrotów ale nie jedzie tak jak powinno,po chwili obroty spadają do odpowiednich czyli np 2500 tys i auto ciągnie już normalniebatmandio pisze:a jakie są objawy jak się ślizga sprzęgło ?
boost pin duże obroty piąty bieg
nie to tak się nie dzieje ciągnie równo od dołu do samego końca pow 2 tys mocniej a pow 3 już jest moc