a ja bym proponował poszukać pompy od AAZ'a z przed 94' i pompy od transita.z tych dwóc pomp już zrobisz pożadną pompę do M-TDI
nie polecam dawać ostrych fal chyba że od razu zamontujecie sprzęgło od VR'a
raz że bezpośredni wtrysk generuje spory moment i to już od niskich obrotów to dwa że taką falą przesuniecie moment do dołu i zwiększycie w dolnym zakresie jego wartosć, co nie korzystnie wpływa na sprzęgło i skrzynię biegów.
matteek pisze:ze chce 11 lub 12
jak chcesz 12mm to polecam z Man'a z silnkiem GF01 z tego możesz wykorzystać całą dźwignie dozownika jak dasz górę pompy stergo typu od 1.6TD.
z tym że wtedy nie poleca wysoko kręcić tego zestawu na M-TDI gdyż małe otwory we wtryskiwaczach i duże ciśnienia powodują ogromne opory tłoczenia. ja już raz doświadczyłem rozjechania rozrządu na 12mm na szczęście przeskoczyło tylko na pompie ale drugi raz mogłoby takiego szczęścia nie być.
do tego zestawu proponuję GT2052V lub turbo z CAHA obydwie maja podobny potencjał z tym że ta druga ma mniejszą bezwładność.
sterowanie do VNT jest proste do zrobienia i można wtedy już sterować podciśnieniem jak w "prawdziwych " TDI z tym że cały układ jest bez elektroniki. ja jeszcze swój system wzbogacę o dodatkowy układ który po wciśnięciu pedału gazu do podłogi będzie powodował nastawienie systemu na max zadane ciśnienie po to żeby w układzie przy zmianie biegów nie było zamółki odpuszczeniu i wciśnięciu gazu.