Gorzej śmiga jak rozgrzany. Czy ktoś się z tym spotkał?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
patrz. a u mnie pomogło. skończyły sie problemy z brakiem mocy. a miałem dokładnie takie same objawy jak autor głównego postu.
i u mnie tez pomoglo ... jak reka odjal. Wrecz niepoznaje swojgo auta.
Re: Gorzej śmiga jak rozgrzany. Czy ktoś się z tym spotkał?
ale jaja u mnie bylo to samo, klapka z termostatem byla caly czas otwarta ta cala czesc to sie nazywa "komora regulacji", podjechalem do kolegi wyciagnelismy to i okazalo sie ze byla uszkodzona wiec zamknelismy ja na stale i teraz do silnika dostaje sie tylko zimne powietrze
Mam silnik 1,6 16 v AUS 2000r i ten termostat mam w innym miejscu niż na tej fotce . Jest w tej samej rurce tuż naprzeciw bagnetu kontroli oleju . Oczywiscie był zepsuty ,ale jest zamknięty cały czas i kłopot zgłowy.
Widzę, że to juz stała przypadłośc w tych silnikach. U mnie jedynym minusem jest to, że nieznacznie wzrosło zużycie paliwa bo az korci aby cisnąć.
Odkopię ale gdzie znajduję się ta komora w tym silniku
w tym silniku jest tylko taka osłona
czyli nie będzie tej komory regulacji?
czyli nie będzie tej komory regulacji?
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Zobacz w tej obudowie może jest schowane, bo filtr powietrza w niej jest też.
Ale ta obudowa nie ma żadnego elektrycznego podłączenia wiec ta komora nie miała by żadnego bodźca by sie otwierać/zamykać. Tak mi sie przynajmniej wydaje ale jeszcze sprawdzę.
Komorę masz w miejscu gdzie obudowa natykana jest na osłonę na kolektorze wydechowym. Tam będzie taka klapka otwierająca dopływ ciepłego powietrza znad kolektora wydechowego.