Zmiana popychaczy hydraulicznych na mechaniczne KR
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam
Tak jak w temacie, zastanawiam się nad zmianą popychaczy hydraulicznych na mechaniczne i wyregulowanie luzu zaworowego za pomocą płytek Mam KR-a na gaźnikach z Yamahy R1. Czy ktoś z Was próbował już taką zmianę? Jak tak to proszę o opinie czy w ogóle jest to do wykonania.
Z góry dzięki, pozdrawiam
Tak jak w temacie, zastanawiam się nad zmianą popychaczy hydraulicznych na mechaniczne i wyregulowanie luzu zaworowego za pomocą płytek Mam KR-a na gaźnikach z Yamahy R1. Czy ktoś z Was próbował już taką zmianę? Jak tak to proszę o opinie czy w ogóle jest to do wykonania.
Z góry dzięki, pozdrawiam
-
- V.I.P.
- Kontakt:
do wykonania oczywiscie jest, pytanie tylko po co chcesz to robic ? masz swiadomosc ze do takiego moda trzeba będzie inne wałki rozrządu dac?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
No właśnie chcę uniknąć zmiany wałków. Mam hydro do wymiany i przy tej okazji bym zmienił na zwykłe, nastąpiło by szybsze i pełniejsze otwarcie zaworów, nie było by zwłoki jaka jest przy hydro
-
- Forum Master
- Kontakt:
ty chyba nie wiesz jak dziala hydro... , przeciez one nie wypychaja olejem trzonkow, tylko olej kasuje luz napielniajac go , a zaworek wewnatrz go urzymuje, a popychac dziala tak samo jak ten plytkowy, tyle ze tak plytki luz maja sztywny a tu olej kasuje do minimum. Sens jest przy mocnych sprzeynach i osrtym walku, bo wtedy olej sie moze zabarzo sprzezyc, i faktyczne nie otworzy jak powinien, do tego max wysokie obroty to tak, ale u ciebie nie ma sensu, poztym na zimno bedzie sporo glosnieszy na plytkach niz na hydro.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
no ale przez to że wypełniane są olejem mają mniejszą sztywność, i na pewno następuje opóźnione otwarcie zaworu... hmm
Muszę się jeszcze nad tym zastanowić bo opinie są naprawde zróżnicowane
Muszę się jeszcze nad tym zastanowić bo opinie są naprawde zróżnicowane
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jak to opoźnione otwarie zaworu? Kto Ci takich rzeczy nagadal.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Ja bym powiedział, ze szybsze bo jakby nie patrzeć luz wałek-hydro jest dużo mniejszy niz wałek-płytka
Re: Zmiana popychaczy hydraulicznych na mechaniczne KR
Odgrzejemy troche temat. Teraz jest moda oczywiście jak chodzi o kase na wałki np rewara. Robią 276 przez oszlifowanie. Niestety nie wiemy czy na tyle hydro skasuje luz a jakby wtedy zastosować sztywne na płytkach to w-g mnie miało by to sens(zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem) i za mniejszą kasę jak SCHRICK podobne parametry byśmy uzyskali. Jeżeli się mylę proszę znawców o poprawkę i wypowiedź:)
Było mkII AFN+ 198KM/381NM
Polo 86c KR ITB
Polo 86c KR ITB
Mylisz się, bo 276* Rewara nie jest nawet podobny do Schricka. Po prostu czas otwarcia zaworów to nie wszystkoxhat pisze:Jeżeli się mylę proszę znawców o poprawkę i wypowiedź:)
-
Ostatnio zmieniony sob sie 20, 2016 19:22 przez xhat, łącznie zmieniany 1 raz.
Było mkII AFN+ 198KM/381NM
Polo 86c KR ITB
Polo 86c KR ITB