Czy tlumik z 1.8t pasuje do 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jesli chodzi ci o tlumik koncowy, to mysle, ze nie spasujesz ori bo w 1.8t tlumik jest dluzszy o kilka cm od tego z 1.4 16v, ale po przerobkach dopchniesz
no a średnicą inna? miodzio będzie że aż hej..Polo.. pisze:poprostu utnij dalej rure i wszystko będzie miodzio !
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
tą szerszą natnij kątówką na około 3-5 cm w kilku miejscach na końcu --> włóż w nią tą węższa --> zaklep te nacięcia --> spawaj wzdłuż naciąć i zgodnie z obwodem ( aby nie było dziur)
wszystko sie da tylko trzeba troche pomyśleć :DD
wszystko sie da tylko trzeba troche pomyśleć :DD
no pewnie - na upartego to i od STARA wsadzisz..Polo.. pisze:wszystko sie da tylko trzeba troche pomyśleć
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
nie no bez przesady ale te tłumiki nie są aż takie róznej wielkości.
Moim zdaniem mozna to zrobić na lajcie - ale ja tylko wyrażam swoja opinie może ktoś skorzysta, a jak nie to nie
ale widze ze nikt tutaj nic nie pomaga (oprócz Gumisia) wiec lepsza jakaś rada niż żadna
Moim zdaniem mozna to zrobić na lajcie - ale ja tylko wyrażam swoja opinie może ktoś skorzysta, a jak nie to nie
ale widze ze nikt tutaj nic nie pomaga (oprócz Gumisia) wiec lepsza jakaś rada niż żadna
może wytłumaczę o co mi chodzi - koszt tłumika końcowego to 150zł (bosal) - pod ten silnik, natomiast wkładanie z mocniejszego silnika wiąże się z tym, ze będzie głośniej + do tego dojdzie że przerabiasz używkę co skończy się po prostu szybszym wykończeniem przerabianego elementu - wtedy ten sam forumowicz zada nam pytanie "coś brzęczy " lub "dlaczego tak jest głośno w środku.
Ale rozumiem Twoje intencje
Ale rozumiem Twoje intencje
no to z tym sie zgodzę.
Ale jednak w temacie nie pisze nic w stylu " Jakie sa skutki zmiany tłumika" tylko czy podejdzie.
Zakładam ze twórca tematu jest świadomy tego skoro o to nie pyta
a ja tylko odpowiadam jak (ewentualnie) zrobić taką przeróbkę..
pozdrawiam
Ale jednak w temacie nie pisze nic w stylu " Jakie sa skutki zmiany tłumika" tylko czy podejdzie.
Zakładam ze twórca tematu jest świadomy tego skoro o to nie pyta
a ja tylko odpowiadam jak (ewentualnie) zrobić taką przeróbkę..
pozdrawiam
Mialem nadzieje, ze bedzie cos bardziej w stylu "plug'n'play" Ale jak takie przerobki to coz. Mowi sie trudno.