Gaśnie mi golfina mk2 nie wiem dlaczego pomóżcie :?: POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie mi golfina mk2 nie wiem dlaczego pomóżcie :?: POMOCY
Mam golfika mk 2 z 91 r. bez wspomagania na mono wtrysku gaśnie mi silnik.
Gaśnie jak puszczam gaz i zmieniam bieg i gdy wrzucam na luz ale gdy dam gaz do dechy to szarpnie , odpali i jedzie dalej . Jak jade dłuższy kawałek przy zgaśniętym silniku nie mam hamulcy i jest to bardzo niebezpieczne .
Zmieniłem filtr paliwa bo myślałem że to przez paliwo sie zapchał ale nic silniczek krokowy
jest ok obroty są dobre mój pseudo mechanik stwierdził że łapie dzike powietrze przez
gumową uszczelkę pod wtryskiem pod filtrem powietrza wymieniłem zapłaciłem 70 zł przez 2 dni było ok ale znów jest to samo , co to może być ?
POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gaśnie jak puszczam gaz i zmieniam bieg i gdy wrzucam na luz ale gdy dam gaz do dechy to szarpnie , odpali i jedzie dalej . Jak jade dłuższy kawałek przy zgaśniętym silniku nie mam hamulcy i jest to bardzo niebezpieczne .
Zmieniłem filtr paliwa bo myślałem że to przez paliwo sie zapchał ale nic silniczek krokowy
jest ok obroty są dobre mój pseudo mechanik stwierdził że łapie dzike powietrze przez
gumową uszczelkę pod wtryskiem pod filtrem powietrza wymieniłem zapłaciłem 70 zł przez 2 dni było ok ale znów jest to samo , co to może być ?
POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mialem podobnie tez mi gasl kiedy chcial i bez roznicy czy jechalem na luzie czy na biegu gasl i koniec i umniej byla za to odpowiedzialna cewka. ten bolec co jest w cewce byl luzny i nie zawsze dobrze stykal ale juz to naprawilem i jest ok. Teraz autko nie gasnie juz ponad 2 tygodnie a wtedy nie przejechalbym 2 dni zeby nie zgasl.
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
jak na zgaszonym silniku nie masz hamolcow to calkiem normalna sprawa.wtedy nie pracuje serwo od wspomagania hamulca.a z tym gasnieciem to musisz posprawdzac wszystkie wezyki podcisnieniowe i ta uszczelke gumowa pod wtryskiem, pozniej silnik krokowy a podstawowa sprawa to przewody , kopolka i swiece
moje mk2 do kasacji :( nastepne auto- cos z rodziny VW