jaką skrzynie basowa polecacie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- pigiss
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak jak w temacie szukam czegoś dobrego,to znaczy żeby dobrze grało na dużym basie oraz mniejszym
żeby ta tuba wyciągała bas a nie go tłumiła jak już słyszałem u niektórych jaka firmę polecacie no i do tego jakiś wzmacniacz chciałem boschman dobre to ma ktoś
żeby ta tuba wyciągała bas a nie go tłumiła jak już słyszałem u niektórych jaka firmę polecacie no i do tego jakiś wzmacniacz chciałem boschman dobre to ma ktoś
DIESEL KOPCI,DIESEL CZADZI,DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI :D
Boschman to chiny od początku do końca to raz.
Dwa że żadna skrzynia nie będzie dawała basu jeżeli nie będzie miała zapewnionego oddzielnego zasilania i KONDENSATORA !!
Trzy - aby to miało miejsce jednostka sterująca musi mieć oddzielne wyjście na subwoofer lub założyć dobry filtr dolnoprzepustowy ale pracujący w słyszalnym przedziale Hz... i zgrany z parametrami głośnika zamontowanego w skrzyni.
4. Skrzynia (pojemność) musi być obliczona dokładnie do głośnika który w niej pracuje aby bas był szybki i dynamiczny a nie opasły i rezonujący... wprawiający w drgania ramki tablic rej. oraz szpachel na błotnikach.
5. Aby to było zgrane z resztą muzyki należy zamontować procesor dźwięku aby ten "przyspieszał" bas i zgrywał go z resztą dźwięków.
A to wszystko niestety sprawia że wszelkie tanie konstrukcje nie spełniają żadnego z powyższych warunków i jedyny efekt jaki generują to bliżej nieokreślone łymbanie opóźnione i to dość sporo w stosunku do reszty dźwięków.
Dwa że żadna skrzynia nie będzie dawała basu jeżeli nie będzie miała zapewnionego oddzielnego zasilania i KONDENSATORA !!
Trzy - aby to miało miejsce jednostka sterująca musi mieć oddzielne wyjście na subwoofer lub założyć dobry filtr dolnoprzepustowy ale pracujący w słyszalnym przedziale Hz... i zgrany z parametrami głośnika zamontowanego w skrzyni.
4. Skrzynia (pojemność) musi być obliczona dokładnie do głośnika który w niej pracuje aby bas był szybki i dynamiczny a nie opasły i rezonujący... wprawiający w drgania ramki tablic rej. oraz szpachel na błotnikach.
5. Aby to było zgrane z resztą muzyki należy zamontować procesor dźwięku aby ten "przyspieszał" bas i zgrywał go z resztą dźwięków.
A to wszystko niestety sprawia że wszelkie tanie konstrukcje nie spełniają żadnego z powyższych warunków i jedyny efekt jaki generują to bliżej nieokreślone łymbanie opóźnione i to dość sporo w stosunku do reszty dźwięków.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- Leszek Madison
- Użytkownik
Jakbyś założył kondensator, odpowiednio dobrany to dopiero usłyszysz różnicę między tym co było a tym co jest.
Bzdura tygodnia.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
No to mamy specjalistę od car-audio....
W takim razie napisz list otwarty do wszystkich firm zajmujących się zabudową car-audio że są złodziejami i oszustami wciskając klientom nic nie dające kondensatory po tysiąc złotych.
W takim razie napisz list otwarty do wszystkich firm zajmujących się zabudową car-audio że są złodziejami i oszustami wciskając klientom nic nie dające kondensatory po tysiąc złotych.
Re: jaką skrzynie basowa polecacie
Nie chce mi sie z Toba dyskutowac.Kup se magnetyzer jeszcze.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
- pigiss
- Mały gagatek
- Kontakt:
to co polecasz slaww,
Piasek te Twoje 2 , 3 i 5 to powinny być w dziale "śmiech na sali" ! Słuchaj jak się nie znasz i próbujesz jeszcze kozaczyć , to może zacznij od podstaw (FAQ Nazara i takie tam) , bo na razie takimi tekstami to się niestety tylko ośmieszasz .
Zakładający temat proszony jest o poczytanie wspomnianego FAQ i potem (koniecznie w tej kolejności!) naszego forum .
Zakładający temat proszony jest o poczytanie wspomnianego FAQ i potem (koniecznie w tej kolejności!) naszego forum .
ja tam wyraznie odczułem róznice po podpięcio kondensatora,portfel schudł o kilka złoty 

- pigiss
- Mały gagatek
- Kontakt:
powalla, czytałem przecież nowy nie jestem nic nie znalazłem i dlatego założyłem temat i jak na razie nie widzę konkretnej odpowiedzi
pigiss,
slabo czytałeś.zapewne zadnego tematu...
podpowiem,popatrz jak inni pytają?
jaką kasą dysponujesz,czego sluchasz...tak sie zadaje pytania
i tak sie dziwie ze temat jeszcze tu jest,no ale 
slabo czytałeś.zapewne zadnego tematu...
podpowiem,popatrz jak inni pytają?
jaką kasą dysponujesz,czego sluchasz...tak sie zadaje pytania