1.8T szarpal - teraz nie odpala
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam,
problem z 1.8t AGU - nie wiem czy po swapie czy coś po prostu mu dolega ;/
pierwsze objawy - szarpanie przy przyspieszaniu - bardzo gwałtowne - auto nurkuje - przy wolniejszym przyspieszaniu niby ok
obecnie auto nie odpala ;/
zgasło podczas jazdy - na poczatku silnik załapywał / telepał itp
obecnie nic
kręci - sprawdziłem iskre - jest
paliwo tez jest
a auto nie pali ;/
podpowie ktoś ?
a jeszcze co ciekawsze po podłączeniu do kompa zero błędów ! ;/
problem z 1.8t AGU - nie wiem czy po swapie czy coś po prostu mu dolega ;/
pierwsze objawy - szarpanie przy przyspieszaniu - bardzo gwałtowne - auto nurkuje - przy wolniejszym przyspieszaniu niby ok
obecnie auto nie odpala ;/
zgasło podczas jazdy - na poczatku silnik załapywał / telepał itp
obecnie nic
kręci - sprawdziłem iskre - jest
paliwo tez jest
a auto nie pali ;/
podpowie ktoś ?
a jeszcze co ciekawsze po podłączeniu do kompa zero błędów ! ;/
VW Bora 2.0 8v <[b] 1.8T 180km[/b] < 1.8t 24x km
[b]www.Foto-Tyszka.pl[/b]
Sprawdż również moduł zapłonowy , znajduje się na obudowie filtra powietrza z tyłu , najlepiej jakbyś miał od kogoś na podmiankę
ehh moduł to pierwsze co sprawdziłem - jest ok bo już tez miałem problem z wypadaniem zapłonu na 3 cylindrze przez to ustrojstwo wiec jest nowy
zastanawia mnie czujnik halla - czy możliwe jest że nie wyrzuca błędu a nie podaje sygnału
zaraz ide do auta trzeba pomedytować co mu dolega ;/
dzięki panowie za wskazówki
a jeszcze - chodzi o czujnik położenia wału czy czujnik obrotów wału ?
zastanawia mnie czujnik halla - czy możliwe jest że nie wyrzuca błędu a nie podaje sygnału
zaraz ide do auta trzeba pomedytować co mu dolega ;/
dzięki panowie za wskazówki
a jeszcze - chodzi o czujnik położenia wału czy czujnik obrotów wału ?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Ja takie objawy mialem jak przeplywka klękneła. Auto szarpało niemilosiernie i był problem z odpaleniem (zalapywal na chwile i nie chcial odpalic). Błędów na vagu nie bylo. Zerknij na wskazania przeplywki nawet podczas krecenia rozrusznikiem i przy okazji sprawdź szczelność dolotu.
Poza tym jesli moduł dałeś nie boscha a jakis inny i do tego nie umiesciles go w okolicach puszki z racji stożka itd. to możliwe ze juz sie skonczyl i jednak on nie domaga.
Poza tym jesli moduł dałeś nie boscha a jakis inny i do tego nie umiesciles go w okolicach puszki z racji stożka itd. to możliwe ze juz sie skonczyl i jednak on nie domaga.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Witam.Ja tez mialem podobny problem z moim 18 t awt.Pewnego wieczora wymienilem swiece na nowe a rano jadac do pracy auto ujechalo kilometr,po dłuzszym kreceniu rozrusznikiem wyskoczył bład czujnikia g28.Okazalo sie ze jedna cewka nie dawała iskry wiec kupilem nowa , auto odpalilo ale pracowalo na 2 cylindry poniewaz kolejne dwie cewki nie domagały po zakupieniu nowych jest ok lecz mam ciagly problem z wypadaniem zaplonów na 3 cylindrze.A uto posiada lpg.A co do modulu zapłonu to wydaje mi sie ze w 18 t 20v awt go nie ma bo na filtrze jest tylko jakis elektrozawor od filtra wegla aktywnego.
VW NA ZAWSZE
problem rozwiązany az głupio mówić co było ;/
zsunęła się guma na orurowaniu, a jest chip który daje lekko za duzo paliwa to przylało ją od razu i kaplica
włożyłem drugie świece i odpaliła - wtedy dopiero dało sie wyczuć ze jest nieszczelność na orurowaniu
co do szarpania byl problem z przeładowywaniem n75 nie ograniczał ciśnienia i potrafiła ponad 1,2 dmuchnąć
wszystko naprawione tylko hmmm tak się przejechałem niby jest chip - poprzedni właściciel cos tam wyczarował
ale na 3 biegu pompuje praktycznie cały czas 0,6 - czy to nie za mało ?
bo mi zalatuje tu seryjnym doładowaniem - bo chyba takie powinna mieć zdrowa 1.8t 150km
zsunęła się guma na orurowaniu, a jest chip który daje lekko za duzo paliwa to przylało ją od razu i kaplica
włożyłem drugie świece i odpaliła - wtedy dopiero dało sie wyczuć ze jest nieszczelność na orurowaniu
co do szarpania byl problem z przeładowywaniem n75 nie ograniczał ciśnienia i potrafiła ponad 1,2 dmuchnąć
wszystko naprawione tylko hmmm tak się przejechałem niby jest chip - poprzedni właściciel cos tam wyczarował
ale na 3 biegu pompuje praktycznie cały czas 0,6 - czy to nie za mało ?
bo mi zalatuje tu seryjnym doładowaniem - bo chyba takie powinna mieć zdrowa 1.8t 150km
-
- V.I.P.
- Kontakt:
jak masz 0,6 to masz serię albo masz czipsa i popękane żeliwo wydechowe
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
hmm turbina bez pęknięć po regeneracji przy odłączonym n75 spokojnie dmucha 1,2
auto podobno przed rozbiciem ładnie jeździło / dawca / wiec się zastanawiam czemu tak mało ładuje na modyfikowanym sofcie
walnięty n75 ?
westgate zle ustawiony po regeneracji ??
auto podobno przed rozbiciem ładnie jeździło / dawca / wiec się zastanawiam czemu tak mało ładuje na modyfikowanym sofcie
walnięty n75 ?
westgate zle ustawiony po regeneracji ??
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Zrób logi dynamiczne to Ci powiemy czy auto ma czipsa czy nie. Grupy 2 z 7 na początek, pod obciążeniem.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
no i downgrade do serii Agu zrobiony - niewiele gorzej to chodzi niż na tym nieszczęsnym chipie i w końcu wszystkie problemy poszły w niepamięć
dokompletuje tip i wtryski
no i w końcu zrobię strojenie jak należy - nie jak poprzedni właściciel silnika ;/
ps. mam zgrany soft jak ktoś chce wsad +30%
no i w końcu zrobię strojenie jak należy - nie jak poprzedni właściciel silnika ;/
Az tak zle bylo?To jest dopiero dramat jak czlowiek chcac isc troche do przodu z moca musi najpierw powrocic do podstaw zeby pozniej zrobic po swojemu .Wspolczuje,ale mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez takich niespodzianek.
...it has so much torque,that could tear a whole in time
...this is not acceleration. It's TELEPORT
...this is not acceleration. It's TELEPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: 1.8T szarpal - teraz nie odpala
haha ja moge ci zrobic plus 35..40 jak bedziesz chcial.... w mocy oczywiscie:Psinboy pisze:no i downgrade do serii Agu zrobiony - niewiele gorzej to chodzi niż na tym nieszczęsnym chipie i w końcu wszystkie problemy poszły w niepamięć
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.