Migajaca Kontrolka Od Oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam maly problem od jakiegos czasu w golfie IV 1.9 TDI (110) po przekreceniu zaplonu kontrolka od oleju zapala sie normalnie na czerowno a pochwili mruga na pomaranczowo mrugnie 4 razy i znika auto odala niby normalnie, dzieki z gory za pomoc .
Pompa pada powoli !!! jeszcze jeździj nić nie stanie się ale jak zapali się w czasie jazdy od razu żgać samochód. albo jakiś czujnik xD
Od kiedy pompa pracuje bez zapalonego silnika?Na pomarańczowo świeci gdy niski poziom oleju jest.sliwka90 pisze:Pompa pada powoli !!!
UPS przepraszam moja pomyłka ukłon wam. nie koniecznie świeci na pomarańczowo gdzie jest niski poziom ona sygnalizuje 20 innych usterek pomarańczowa
Witam, Czy ktoś zna sposób na rozwiązanie problemu migającej kontrolki ? U mnie kontrolka miga po przekręceniu zapłonu, lecz nie zawsze. Nie ma zasady kiedy, raz na zimnym, raz na ciepłym. Najpierw świeci się na czerwono a później mignie 5 razy na żółto. Golf 4 TDI 115km AJN 00' . Problem pojawił się jakiś czas po kupnie samochodu, jeszcze przed wymianą oleju i filtrów. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Podłącz pod kompa i sprawdź czy są jakieś błędy. Być może coś z czujnikiem nie halo
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
migająca na żółto/pomarańczowo kontrolka oleju może też oznaczać problem z czujnikiem zamka maski. Jest tam mikrostyk, który może Ci nie stykać i w ten sposób auto daje Ci o tym znać. Trochę to myląca sygnalizacja ale tak to ktoś wymyślił w VW
Witam. Problem nadal występuje. VAG pokazał błąd :
Co to dokładnie oznacza i jak można się tego pozbyć ? Z góry dziękuję za pomoc.
Kod: Zaznacz cały
00562 - Sensor for Oil Level/Temperature (G266)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
- daniel.wwe
- TDI PoweR
00562 Czujnik poziomu/temperatury oleju (G266)
Na początek możesz sprawdzić podłączenie tzn. kostkę przy samym czujniku i dalej kable, lub spróbować wyczyścić czujnik (może to coś da).
Na początek możesz sprawdzić podłączenie tzn. kostkę przy samym czujniku i dalej kable, lub spróbować wyczyścić czujnik (może to coś da).
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
Mi się zapala kontrolka jak auto jest zimne, poziom oleju jest odpowiedni. Nie wiem czy gaśnie samo, bo zgasiłem odrazu auto. Ale miga na czerwono i na Fisie pokazuje "STOP" i potem "Manual service". Ma ktoś pomysł, co to może być?
za to odpowiada czujnik w klapie i czujnik w misce olejowej wiecej nic nie ma do sygnalizowania tej kontrolki
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
Ale co to może oznaczać, bo problem się powtarza... Kontrolka nie gaśnie dopóki nie zgaszę auta i nie odpalę od nowa. VAG nie wykrył żadnego błędu...