[Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?!
rezerter, dzis pobrałem tarcze jurid "j" i klocki tez z "j" D jest kicha niestety tarcz na przód jurid 288mm nie ma
tarcze 100 klicki 80 na miejscu
tarcze 100 klicki 80 na miejscu
Mam 4 tarcze Jurida( chińskie) i klocki Remsa master hpt i jestem mega zadowolony. Tarcze nie ścierają się szybko, klocki mocno nie pylą, cały układ z nowymi wężami i płynem ATE typ 200 blokuje koła przy 120
Odpuściłem sobie Jurid'a tarcze, teraz chcę Ate, na allegro jest komplet tylnich tarcz wraz z klockami za 240zł i tu mam pytanie do was czy to nie jest za mało, może coś jest nie tak z tym kompletem, może ATE tak jak Jurid też ma 2 linie produkcyjne??? Chciałbym w najbliższym tygodniu kupić już tarcze dlatego proszę o szybkie odp. W celu ułatwienia link do aukcji z tarczami, dzięki z góry!!!
http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-tyl ... 19091.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-tyl ... 19091.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ma ktoś linke do aukcji lub sklepu z tarczami JURID-a na przód 288mm?
nie chcę nowego tematu zakładać ale może ktoś mi powie, w zeszłym roku kupiłem nowe klocki BREMBO, przejechalem na nich 15 tys. km, tarcze mam zjechane już na maxa, zastanawiam się nad zakupem nowych tarcz i założenie starych klocków( nie powiem ze nei zalezy mi na kasie), rozwazam TRW albo ATE moje pytanie jak to bedzie dzialac w takiej konfiguracji? nowe tarcze i klocki troche zużyte ale jeszcze spokojnie z 1.5-2 sezony pojezdza ( zuzyte w 25%) ?
rafxxx, przejechac na równej powierzchni papierem 120 i bedzie git
nie kupuj klocków trw piszcza i sa twarde zjada szybko tarcze
nie kupuj klocków trw piszcza i sa twarde zjada szybko tarcze
Fahoo, ale tarcze mogę kupować trw? bo sądze że są niezłe a ATE sa jednak drogie
dla mnie tarcze trw sa ok ojciec jeździ kolega 5 inny klientów...auta ciezkie i lekkie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: [Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?!
ciężko na allegro czy w jakimś sklepie internetowym sprawdzić ?? Cena tarczy to jeszcze chyba od rozmiaru zależyStavros pisze:A ile za te ATE i TRW chca? Wiecej niz 300zl za przod?
Szukam zestawu z klockami które będą najsłabiej pyliły. Przeczytałem cały wątek ale nie poznałem odpowiedzi. Proszę o uwzględnianie tego czynnika przy wystawianiu opinii.
Kupię krótką antenkę ori vw
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Sata pisze:Postanowiłem kontynuować archiwalny temat z uwagi na często pojawiające się pytania dot. wyboru klocków lub tarcz: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=233469" onclick="window.open(this.href);return false;
A więc z twojego doświadczenia jaki będzie najlepszy zestaw klocków oraz tarcz hamulcowych? (w ankiecie można oddać 1 głos na klocki i 1 na tarcze).
Dyskusja na temat mile widziana - zapewne nie jeden skorzysta
Pozdrawiam
wybrałem inne bo :
mało chamuje a przed chamowaniem itp dokladnie wiem kiedy bede chamowac itp,dlatego dla mnie to jakie najtansze klocki to najlepsze,marka i skad są bez znaczenia tylko przy wymianie sprawdzam tarcze jak mają próg itp to do tokarza albo kupuje też nowe.
u mnie klocki są na około 50 tys km a mam aktualnie trw to bedą pewnie jeszcze ze 3 lata jezdzić.
nie ma mnie
Jezu... hamuje nie chamuje.speckom pisze: mało chamuje a przed chamowaniem itp dokladnie wiem kiedy bede chamowac
Jakie tarcze do tego? Auto to zagazowne 1.6 na R17/225 i 235. Po prostu się toczy bez szału. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jaka jest różnica w porównaniu do ATE ? Mam białe felgi i chciałbym tylko żeby przednie koła nie brudziły się szybciej od tylnych kół.Stavros pisze:Green Stuff najmniej pyli. To sa klocki zrobione z mysla o nie pyleniu.Wuyek pisze:Szukam zestawu z klockami które będą najsłabiej pyliły. Przeczytałem cały wątek ale nie poznałem odpowiedzi. Proszę o uwzględnianie tego czynnika przy wystawianiu opinii.
Kupię krótką antenkę ori vw