Wymiana przewodu spryskiwacza tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, od paru miesięcy ciekawiło mnie czemu mam mokro w bagażniku po lewej stronie. Dopiero dziś sie skapowałem że to pachnie na płyn do spryskiwaczy. Cieknie mi z tyłu nad podsufitką. Chciałem sie dowiedzieć co muszę rozbierać (gdzie jest najbliższe złącze) by wymienić cały przewód. Albo chociaż jaki jest przekroj tego weżaa żebym mógl inny dopasować. To pilne bo zbliża sie zima i bardzo się przyda mieć czystą tylną szybe
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
U mnie w MK4 przyczyną podobnej akcji była rozpięta złączka nad tylnym lewym słupkiem, trzeba było po prostu zdjąć zabudowę słupka i odczepić tył podsufitki i spiąć do kupy. A Twoje auto to jaki model?
witam Panowie a w golfie IV wersja kombi którędy idzie przewód od spryskiwaczza tylnego bo mam to samo wycieka mi płyn
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Wymiana przewodu spryskiwacza tył
bodzio92 pisze:W temacie pisze MK4. no moim też okazała sie rozpięta złączka...
mozna dokładniej jaka złaczka pod jakim słupkiem ? i jak sie tam dostać ?? potrzebne jakieś narzędzia ?
bo u mnie tez leci i wylatuje koło nadkola , za zderzakiem
dziekuje
nie ma mnie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
masz napisane lewy słupek z tyłu, masz fotkę...czego chcieć więcej ??speckom pisze:mozna dokładniej jaka złaczka pod jakim słupkiem ?
Słupek jest na wcisk...cza tylko odkręcić pasy z tyłu kluczem 17 i jak dobrze pamiętam dwie nakrętki 10mm pod parapetem
Tylko u Ciebie to chyba z przodu leci...także trzeba pod maskę zajrzeć
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Qto pisze:masz napisane lewy słupek z tyłu, masz fotkę...czego chcieć więcej ??speckom pisze:mozna dokładniej jaka złaczka pod jakim słupkiem ?
Słupek jest na wcisk...cza tylko odkręcić pasy z tyłu kluczem 17 i jak dobrze pamiętam dwie nakrętki 10mm pod parapetem
Tylko u Ciebie to chyba z przodu leci...także trzeba pod maskę zajrzeć
nie z tyłu mi leci ,ale juz wiem ,że chodzi o słupek nad bagażnikiem
nie ma mnie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
speckom pisze:za zderzakiem
to jak za zderzakiem z tyłu to ja nie wiemspeckom pisze:z tyłu mi leci
Fotki masz, dasz radę naprawić
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Qto pisze:speckom pisze:za zderzakiemto jak za zderzakiem z tyłu to ja nie wiemspeckom pisze:z tyłu mi leci
Fotki masz, dasz radę naprawić
no znalazłem to , ale trzeba troche porozbierać ,i łape wsadzić w dziure tam taką , i kawałek wystawało, podwadziłem śrubolem i wyciągnąlem, i połaćzyłem ale i tak nie działa spryskiwacz bo sie zapchał :p , bedzie czas to przedmucham i bedzie spoko
dziex
nie ma mnie
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podepnę się ,bo tez mam mały problem ze spryskiem tylnej szyby. Wygląda to tak jakby nie było odpowiedniego ciśnienia i zamiast ładnie rozpylać to tylko leje tak na połowę szyby, nawet jak puszcze manetkę to jeszcze chwile cieknie. Dodam że około 1,5 roku temu reanimowałem sprysk w silniczku, bo obracał się razem z wycieraczką, ale wszystko było super do teraz. Ostatnio wymieniałem uszczelkę anteny, bo sparciała i po przeczytaniu Waszych postów zachodzę w głowę czy podczas prac przy antenie przypadkiem nie rozszczelniłem tej złączki. Jak myślicie gdzie szukać przyczyny?? bo mi to wygląda na dysze, ale jak to mogło się uszkodzić??? Aha, w bagażniku sucho
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Miałbyś mokry lewy tylny słupek. Ja obstawiam tę dyszę. Można kupić w serwisie 3B9 995 985 A około 20 PLNWaqa pisze:czy podczas prac przy antenie przypadkiem nie rozszczelniłem tej złączki
- DjSpot
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran
- Silnik: BMN
Miałem bardzo podobnie, tył nie działał w ogóle, przód tak jak piszesz, przyczyną okazała się pompka spryskiwaczy (przy zbiorniczku) koszt to 30 złoty za zamiennik. teraz sika aż miłoWaqa pisze: zamiast ładnie rozpylać to tylko leje tak na połowę szyby, nawet jak puszcze manetkę to jeszcze chwile cieknie.
Hi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tylko ze przednie spryski normalnie działają.DjSpot pisze:Miałem bardzo podobnie, tył nie działał w ogóle, przód tak jak piszesz,)Waqa pisze: zamiast ładnie rozpylać to tylko leje tak na połowę szyby, nawet jak puszcze manetkę to jeszcze chwile cieknie.