wylał aku-zalało wiązko-zbiornik od wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wylał aku-zalało wiązko-zbiornik od wspomagania
Witam wszystkim jak kupowałem samochód dobrze o tym wiedziałem....ale już najwyższa pora się za to zabrać.
Otóż pompa od wspomagania czy zbiornik jest po lewej stronie od aku, tak ? widać że z niego się lało , jest strasznie ten zbiorniczek zmęczony widać , farba schodzi itp itd nadaje się do wymiany. jak to się wymienia ? Jaki mam kupić do 1.6 ABU ?
No a teraz najgorsze , kiedyś tam starszej właścicielce co kupiłem musiał się wylać akumulator i zalał wiązki co są u góry przed aku( jak się na niego patrzy)
Są takie zszarzałe , spróchniałe. od czego to są ? jak to wymienić ( w całości ) ? Co robić ? Nie chce by kiedyś w drodze coś się stało z tego tytułu .
z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.
Otóż pompa od wspomagania czy zbiornik jest po lewej stronie od aku, tak ? widać że z niego się lało , jest strasznie ten zbiorniczek zmęczony widać , farba schodzi itp itd nadaje się do wymiany. jak to się wymienia ? Jaki mam kupić do 1.6 ABU ?
No a teraz najgorsze , kiedyś tam starszej właścicielce co kupiłem musiał się wylać akumulator i zalał wiązki co są u góry przed aku( jak się na niego patrzy)
Są takie zszarzałe , spróchniałe. od czego to są ? jak to wymienić ( w całości ) ? Co robić ? Nie chce by kiedyś w drodze coś się stało z tego tytułu .
z góry dzięki za pomoc pozdrawiam.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
wylał aku-zalało wiązko-zbiornik od wspomagania HELP
Wymiana zbiorniczka wspomy ? Zlać płyn do miski odpinając ssanie na pompie. Jeden imbus i dwie opaski. W mk3 musisz uważać na króćce ze zbiorniczka. Czasami jeden wychodzi pod innym kątem, nic sie wtedy nie stanie ale poco sie rozczarować jak wąż bedzie za krótki. Co tam dalej hmmm... zjadło ci kable.. kupić na złomie kawałek instalacji od VW powycinać takie same kolory, polutować i na to owijki termokurczliwe i pasówka po robocie
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja jutro zrobię dokładnie zdjęcie jak to wygląda , to może będzie najlepiej określone. Ale właśnie tak samo sobie pomyślałem bo chyba innego wyjścia z tymi kablami nie będzie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ale mnie się zdaje że auto tematu ma jeszcze kłopoty z nazewnictwem. I że tylko tekstylna owijka na kablach się rozpadła bo samych kabli w igelicie nie powinien kwas ruszyć. dejwww, trza wyjąc aku i obejrzeć dokładnie co się porobiło, owijkę można zmienić, podstawę pod aku umyć wodą, i oglądać kable ale prędzej ich wtyczki na skrzyni biegów, przy lewej lampie, na rozruszniku, przy chłodnicy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ja bym nawet tą podstawę całkiem wykręcił - chwila roboty. A jeśli tam są takie, jak opisywane zniszczenia - warto, by błotnik pod podstawą obejrzeć!
no wlasnie udalo mi sie wychaczyc podstawe ze zbiornikiem w swietnym stanie takkze nie bede sie bawic w czyszczenie bo strasznie wyglada.
no jutro już będę mieć podstawę i nowy zbiornik . Dziś wymieniałem wszystkie filtry i płyny został do wymiany tylko ze wspomagania.
Ze skrzynie widzę delikatny wyciek;/ z samego środka przez to ciecie wzdłuż.
Tak jak pisałeś kable całe zalane ze wspomagania ;/ no ale jak mi to przyjdzie to zajmę się tym.
Takie termokuczliwe kupie normalnie w moto ?
Ze skrzynie widzę delikatny wyciek;/ z samego środka przez to ciecie wzdłuż.
Tak jak pisałeś kable całe zalane ze wspomagania ;/ no ale jak mi to przyjdzie to zajmę się tym.
Takie termokuczliwe kupie normalnie w moto ?
ok dziś wywaliłem podstawę od aku. wyczyściłem wszystko do porządku mała konserwacja , przemalowałem i jest pięknie. Wszystkie wiązki zabezpieczone. Zbiorniczek wymieniony zalany i wszystko ok dzięki wszystkim.