Swiatło tylne, przeciwmgłowe.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam pewien problem. Po wrzuceniu wstecznego biegu, na liczniku zapala sie ikonka od swiatła tylnego, przeciwmgłowego.
Natomiast po włączeniu na przełączniku tylnego swiatła, pali sie to samo co przy wstecznym.
Jakieś pomysły?
Mam pewien problem. Po wrzuceniu wstecznego biegu, na liczniku zapala sie ikonka od swiatła tylnego, przeciwmgłowego.
Natomiast po włączeniu na przełączniku tylnego swiatła, pali sie to samo co przy wstecznym.
Jakieś pomysły?
a co sie dzieje z migaczem dziala normalnie . nie robi sie chionka ..??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli nie robi się choinka to obadaj kable przy lampie czy są całe...
Do lewej lampy (tam gdzie przeciwmgielny) wchodzi mi tylko 1 wtyczka, ta srodkowa, najwieksza. Cos mi sie wydaje ze tak nie ma byc
- Qto
- _
- Kontakt:
prawidłowo, tak ma byćaiv pisze:Do lewej lampy (tam gdzie przeciwmgielny) wchodzi mi tylko 1 wtyczka
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
A hak (a dokładniej, gniazdo haka) Kolega ma? Jeśli by było 13-pin, może tam się zwarło.
A co z lampami tylnymi: także świecą się pmgłowe ze wstecznymi czy to chodzi jedynie o ikonkę?aiv pisze:Po wrzuceniu wstecznego biegu, na liczniku zapala sie ikonka od swiatła tylnego, przeciwmgłowego.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Miałem to - woda w lampie powodowała zwarcie. Do sprawdzenia/suszenia lampa, złączka i masa lampy na błotniku.
Auto pochylone na bok na parkingu powodowało ściekanie wody po krawędzi przy otwieraniu bagażnika, lampa byla niedokrecona i woda spływała do środka. Mam z tyłu ledy i zawilgł sterownik lampy.
Auto pochylone na bok na parkingu powodowało ściekanie wody po krawędzi przy otwieraniu bagażnika, lampa byla niedokrecona i woda spływała do środka. Mam z tyłu ledy i zawilgł sterownik lampy.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
Zico63b, hak mam.
Przy zalaczaniu wstecznego swieca wsteczne z tylu. Przeciwmglowe nie swieci.
Przy zalaczaniu wstecznego swieca wsteczne z tylu. Przeciwmglowe nie swieci.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ja jeszcze i tam właśnie bym spojrzał: czy nic się nie przetarło, czy nie ma wilgoci z brudem, itp. Dla lamp jest potrzebnych ponad 3,5 ampera prądu; dla kontrolki w liczniku - ułamek ampera. Przepływ uruchamiający kontrolkę, nie musi oznaczać świecenia lamp.
Naturalnie, możliwe jest jakieś zwarcie w instalacji, lecz przebieg tylnego przeciwmgłowego i wstecznego RAZEM w wiązce przebiega tylko od przodu progu do lampy.
No, nie wiem. Rada by była tak by odpinać poszczególne wtyki (lamp, kostki na lewym słupku obok lewej nogi kierowcy, itd) po jednym i obserwować.
Naturalnie, możliwe jest jakieś zwarcie w instalacji, lecz przebieg tylnego przeciwmgłowego i wstecznego RAZEM w wiązce przebiega tylko od przodu progu do lampy.
No, nie wiem. Rada by była tak by odpinać poszczególne wtyki (lamp, kostki na lewym słupku obok lewej nogi kierowcy, itd) po jednym i obserwować.
- Cypis876
- Użytkownik
- Kontakt:
Mam takie sam problem jak kolega tylko u mnie zapala się jak wrzucę kierunek w lewo bądź nacisnę na hamulec. Jakieś podpowiedzi kable całe brak przetarć
slaba masa w tylnych lampach.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Qto
- _
- Kontakt:
Cypis876, było setki razy... tak jak wesol napisał - do wyczyszczenia styk brązowego kabelka w wtyczce lampy i na lewym słupku