Nie włączają się światła [mk 2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie włączają się światła [mk 2]
Wczoraj po umyciu autka, tak dla spokoju sprawdzałem stan autka tzn. światła, olej etc. Niestety napotkałem dziwny błąd... po wciśnięciu włącznika świateł raz zapalaja sie postojówki, po wciśnięciu go drugi raz powinny zapalić się światła mijania...(oczywiście autko miało klucze w stacyjce , a przy kolejnej próbie slinik pracował). Niestety św mijania sie nie włączały, kilka razy się włączyły po tym jak troche poruszałem włącznikiem,ale i to nie zawsze pomagało... Zupełnie nie wiem co mogło się stac, jeszcze niedawno wszystko pracowało super
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
Hym miałem Cos takiego w Passacie B3. Raz miałem mijania a raz ich nie było. Pewniej pieknej nocy jadąc przez las nagle przestały świecic swiatła mijania. Dokulałem sie do domu na długich trzymajac cały czas manetke. Co sie okazało ze styki były ok na kablach. Rozebrałem wiec przełacznik a tam sa takie balszki/styki na sprezynkach. Ten pastik w którym sie znajduja po nagrznaiu przez żarówke podswietlenia klawisza powodował zacionanie sie sprezynek i braku styku na swiatłach miajania. Świeciły tylko postojowe. po małeym wypiłowaniu plastiku swatła działały bez problemow.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Okazało się, że to włącnzik był wadliwy a konkretnie biała palstikowa kostka z metalowymi trójkątami, które po wcisnięciu zamykaja obieg i prąd płynie. Na tych metalowych trójkątach są takie stożki wlutowane i jeden z nich odpadł . Narazie zrobiłem tam pętelke z cienkiego drucika i działa jak nalezy (swoją drogą troche trząsłem portkami bo pierwsza lepsza kontrola i leżę ) ale dziekuję za podanie ceny nowego muszę sobie kupić nówkę bo stary juz nie dośc ze popsuty to jeszcze od paluchów wyslizgany jest
Dziekuję Panowie
Dziekuję Panowie
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak kupisz taki jak ja, zamiennik to po jakims czasie dzialanie swiatel sie troche pogorszy, widocznie sa zrobione z gorszych materialow niz oryginal, ale jak masz zalozone przekazniki do swiatel to nic sie nie zmieni, ja nie mam i jest gorzej niz na oryginalnym, a nie moge sie zebrac zeby zalozyc te przekazniki