ALH variant vs laguna II sedan dci 105ps 6b.
Trzy starty pod rząd. U mnie ja i pasażer u kumpla tylko kierowca. Wynik powtarzalny czyli do 100km/h szli równo, powyżej 100km/h laguna mi odchodziła. Laguna silnik dci ze zwykłą Turbina bez VNT. Należy dodać ze mam problemy z podciśnieniem, coś mi turbo słabo ładuje powyzej 2000obr/min , kiedyś auto mi wyraźnie lepiej jeździło, także pewnie jak byłby sprawny to powyżej 100km/h byłoby równo albo bym go objechał.Przebieg laguny 110 tyś km org. golfa 235 tyś.km nie wiadomo czy rzeczywisty
- xxxGlaDxxx
- ...
110tys i już takie problemy z autem ? ALH w serii ? Rób wirus i nie będziesz miał problemów nawet ze 120 konnymi Ostatnio pan z takiej Laguny był ciężko zawiedziony że mój mk3 go objechał, a jak usłyszał, że to 90 konne tdi to upadł siedząc (po co się chwalić, że mam grzebany program?)
- Tom3czek17
- Mały gagatek
- Kontakt:
A jaka to satysfakcja objechać kogoś kto odrazu jest skazany na poraszke, a do tego jeszcze cfaniakować że ma się słabszy silnik. 2 lata temu posiadałem golfa 3 Tdi 90 km a ojciec w tym czasie lagune II 1.9 DCI 120 Km i mój golf żadnego podejscia nie miał do laguny.xxxGlaDxxx pisze:Ostatnio pan z takiej Laguny był ciężko zawiedziony że mój mk3 go objechał, a jak usłyszał, że to 90 konne tdi to upadł siedząc (po co się chwalić, że mam grzebany program?)
- xxxGlaDxxx
- ...
Tom3czek17, zawsze można sobie podbudować ego że stara krypa może objechać nowsze auto. Wiadomo że seryjnym 90km nawet nie ma żadnego podjazdu do takiej Laguny
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
xxxGlaDxxx, czytamy ze zrozumieniem, wolno i wyraźnie
xxxGlaDxxx pisze:110tys i już takie problemy z autem
No fakt pewnie jakby było wszytko ok z podciśnieniami i turbinka by dobrze ładowała to by było na pewno bardziej wyrównanieprzemlin pisze:Należy dodać ze mam problemy z podciśnieniem, coś mi turbo słabo ładuje powyzej 2000obr/min , kiedyś auto mi wyraźnie lepiej jeździło, także pewnie jak byłby sprawny to powyżej 100km/h byłoby równo albo bym go objechał.Przebieg laguny 110 tyś km org. golfa 235 tyś.km nie wiadomo czy rzeczywisty
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przemlin, wrzucaj wtryski od ahf'a lub asv, zrob program i porzadek z turbo (nie wiem, podmien zawor n75, przeplywke, wyczyscic kierwonice?) a takie laguny juz na drugim, biegu beda ogladac Twoja rejestracje
nie jest to droga sprawa w porownaniu do fun'u z jazdy
nie jest to droga sprawa w porownaniu do fun'u z jazdy
- xxxGlaDxxx
- ...
kwadrat, racja mój błąd, kłania się czytanie ze zrozumieniem...
Re: ALH variant vs laguna II sedan dci 105ps 6b.
Najtaniej wychodzi zrobić wtryski asv + chip ale... wypadałoby tarcze wymienić z przodu/można jeszcze jeżdić/, tulejki na belce z tylu, olej , napinacz paska klinowego/z tym moge jeżdzić/ , tylne tarcze przetoczyć no i OC mi sie kończy w grudniu... Wiec niezła kasa sie uzbiera na powyższe/około 1 tyś zł.Jednak pierwsze co zobie to olej i weżyki pdocisnienia, i auto odzyska ducha bo przed zmuleniem całkiem nieźle sie nim jeżdziło jak na 90 km/czyt. brak problemów z wyprzedaniem kolumny aut../
-
- Mały gagatek
Kolego ja zrobilem ze swoim ALH tak jak koledzy mowią wyżej i wyniki bedziesz mial takie jak u mnie. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... v#p5139717
Golf IV 1.9 TDi 90ps + wtryski asv = 116 ps + soft = [b]140 ps 303 Nm. Highline[/b]