Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
wiesz jak się ma takie przełożenie skrzyni do przyspieszenia w tak słabych autach? astra będzie daleko w tyle za hondą i nie wspominam nawet o tak porobionym golfie k24 i 1.5b to możesz powalczyć spokojnie z astrą 2.0 16v i spróbować sił z hondą 1.6 vtec
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
[quote="bvw08"]wiesz jak się ma takie przełożenie skrzyni do przyspieszenia w tak słabych autach? astra będzie daleko w tyle za hondą i nie wspominam nawet o tak porobionym golfie k24 i 1.5b to możesz powalczyć spokojnie z astrą 2.0 16v i spróbować sił z hondą 1.6 vtec heh nie objedzie 150PS w serii
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
masz jakiś problem? jechałeś może golfem na turbinie k24 i ciśnieniu 1,5bara? nie wiem czy autko kolegi jest prawidłowo podlane ropą ale na takim setupie spokojnie można uzyskać 120-130km i grubo ponad 200Nm, masa autka 900-980kg masz jeszcze problem? to nie jest seria 80km napisałem że kolega spokojnie może się próbować i z hondą i astrą 1.6 a lepszym przeciwnikiem na pewno będzie astra 2.0 16v
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
- herbiasty
- Forum Master
- Kontakt:
kolega marcin78 ma racje.. 130KM td nie da rady rownie lekkiej hondzie czy astrze...
moze z rolki, ale na kresce dostanie...
chociaz, rozne niespodzianki bywaly jak sie poganialo z chlopakami
moze z rolki, ale na kresce dostanie...
chociaz, rozne niespodzianki bywaly jak sie poganialo z chlopakami
RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
no u mnie na tym setupie jest powyzej 100KM ale ile dokladnie to nie wiem bo nie hamowalem. dodam jeszcze ze seryjnie byl silnik 1V i wtryski wlasnie sa z tego silnika wiec slabe, no i w pompie nic nie modzone ( oczywiscie pompa LDA jest ). to czy podlane dobrze to nie wiem, napewno da sie bardziej ale puki co nie bede podkrecal tym bardziej ze zima sie zbliza i zamiast zwiekszyc moze nawet zmniejsze
Nie chce mi się dyskutować z Tobą,a jeżeli Masz jakiś problem Ty to lepiej idz do monopolu,napisałem co wiem i myślę koniec w tym temacie.bvw08 pisze:masz jakiś problem? jechałeś może golfem na turbinie k24 i ciśnieniu 1,5bara? nie wiem czy autko kolegi jest prawidłowo podlane ropą ale na takim setupie spokojnie można uzyskać 120-130km i grubo ponad 200Nm, masa autka 900-980kg masz jeszcze problem? to nie jest seria 80km napisałem że kolega spokojnie może się próbować i z hondą i astrą 1.6 a lepszym przeciwnikiem na pewno będzie astra 2.0 16v
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Czy jest szansa się poganiać VW Passat B4 1.9 TDI 1Z (GT17va, 216, no egr, no kat, komp AFN, kolektory AWX) z jakimiś seryjnym AWXem/AVFem (130KM) w budzie Audi A4 czy Passat B5 FL??
Witam!
Posiadam MK II 1.6 D silnik z T3 1.6 (CS) 37 kW / 50 KM(diesel) wersja 3D skrzynia 5 biegowa od MK III od 1,4 lub 1,6 .Silnik ma wtryski od starego transportera(gabarytowo dłuższe niz seryjne od 1,6 d ) i pompę z silnika JP z 1,6 D fabrycznego w mk II oraz półosie seria z przegubami(ibiza cupra). jakie mam np z tico lub sc? bo to chyba jedyne autka ktorym mogłbym dać rade taim sprzętem, Koła to 195/50/15 cali(felga 7 cali szerokosci) zawieszenie modzone typowy custom, obizenie przód ok 3,5 cm tyl ok 3cm. Wydech pozbawiony srodkowego.
Posiadam MK II 1.6 D silnik z T3 1.6 (CS) 37 kW / 50 KM(diesel) wersja 3D skrzynia 5 biegowa od MK III od 1,4 lub 1,6 .Silnik ma wtryski od starego transportera(gabarytowo dłuższe niz seryjne od 1,6 d ) i pompę z silnika JP z 1,6 D fabrycznego w mk II oraz półosie seria z przegubami(ibiza cupra). jakie mam np z tico lub sc? bo to chyba jedyne autka ktorym mogłbym dać rade taim sprzętem, Koła to 195/50/15 cali(felga 7 cali szerokosci) zawieszenie modzone typowy custom, obizenie przód ok 3,5 cm tyl ok 3cm. Wydech pozbawiony srodkowego.
Ostatnio zmieniony śr paź 12, 2011 21:32 przez SKW1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- xxxGlaDxxx
- ...
SKW1988, z seicento 0,9 jeszcze możesz stawać, ale do tico to żadnego podjazdu nie masz
dodam ze nie potrzeba mu wiele czasu zeby go bujnąć do 140-150km/h max co nim pociągnałem to licznikowe ok 170km/h, podoba mi sie w nim to ze jest na skrzyni 5 lepiej sie zbiera niz na 4 biegowej .czym nie modowanym mógłbym stawać? same male słabe autka nie?
Z sejem 0.9 tez przegrasz.
Focus RS mk3 Nitrous Blue
- xxxGlaDxxx
- ...
Seicento 0,9 też pojedzie licznikowe 170km/h Niestety stary JPek nie jest maszyną do ścigania się, a do bezawaryjnego przemieszczania się z punktu A do punktu B.SKW1988 pisze:dodam ze nie potrzeba mu wiele czasu zeby go bujnąć do 140-150km/h max co nim pociągnałem to licznikowe ok 170km/h, podoba mi sie w nim to ze jest na skrzyni 5 lepiej sie zbiera niz na 4 biegowej .czym nie modowanym mógłbym stawać? same male słabe autka nie?
- Tom3czek17
- Mały gagatek
- Kontakt:
Niedawno przesiadłem się z golfa IV tdi 110km do seata leona II w wersji FR 2.0 TDi 170 km. W najbliższym czasie planujemy z kolega porównać swoje auta jaki obstawiacie wynik?? seat leon II 2.0 TDi 170KM vs BMW 530D 193KM automat sedan.
leon wygra, gdyby bmw bylo w manualu stawialbym na nie
Focus RS mk3 Nitrous Blue