Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Kuzym zakupil jakis czas temy peugota 607 z silnikiem 2.0 hdi. Dwumas wyrypany na maxa. Juz mu tyle nagadalem o tym przejsciu na jednomas w poprzednich autach jakie mial ze sam sie skusił na to. Zapakowal jednmas maxgear. AKurat ta firma robi do tych silnikow tez takie zestawy jak valeo z tym ze do valeo nie dostaniesz w razie co samej tarczy sprzeglowej czy docisku a tu dostaniesz. Zalozyl 1M i mowi ze chodzi tak bajecznie ze juz nigdy nie chce DM w aucie widzieć.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dostaniesz i cale zestawy i sztuki:)wesol pisze:do valeo nie dostaniesz w razie co samej tarczy sprzeglowej czy docisku
jezdzi sie lepiej bo masa jednomasu lzejsza, wiec odczucia w plecach lepsze:) nie pomylilem, z domyslu odnioslem sie do jednomasuwesol pisze:dwumas lżejszy jak jednomas??? Cos nie pomyliłeś??
luzur pisze:W przypadku A4 znacznie lepiej mi się jeździ z 1M,
nagraj film na sprawnej dwumasie i na sprawnym jednomasie, a nie wyje..banego dwumasu...Sata pisze:Jutro nagram film przed i po, po południu wstawię.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Powiedźcie mi czy koło dwumasowe od ASV,ATD,AXR,AGR,ALH jast takie same jak w AHF
Widzisz a mi tak powiedzieli w sklepie albo niedouczone cioty tam siedza albo ja juz sam nie wiem. Tez mi sie wydawalo ze to jakies chore by było.
Co do odczuc to kuzynowi chodziło raczje nie tyle o przyspieszenia czy jakies inne tam parametry tylko oto ze auto chodzi cicho, zero zgrzytów, szarpań przy gaszeniu czy rozruchu, Totalnie zero negatywnych skutków. Koszt w sklepie tego zestawu maxgear'a to 1200 zl wiec chyba nie najgorzej.
Co do odczuc to kuzynowi chodziło raczje nie tyle o przyspieszenia czy jakies inne tam parametry tylko oto ze auto chodzi cicho, zero zgrzytów, szarpań przy gaszeniu czy rozruchu, Totalnie zero negatywnych skutków. Koszt w sklepie tego zestawu maxgear'a to 1200 zl wiec chyba nie najgorzej.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Widzisz w sklepach sprzedaja to co maja na ekranie pc, poszczegolne czesci i zestawy naprawcze sa w osobnych katalogach z papieru:).
co do rozwazan o JM i DM mozna to podsumowac podobnie jak magnetyzery...
Jak ziomek kupi kpl magnetyzerow do swojego pocisku doladowanego podtlenkiem czyli na paliwo, na powietrze na gaz i na wode( uklad chlodzenia) to sumarycznie lzejszy jest o jakies 700..900 pln.... nie ma huuu auto musi lepiej jezdzic...
gdy zastapisz dwumas jednomasem negatywne skutki sa zawsze... efekt placebo jednakze wymaga nie uslyszenia tego przez wlasciciela co ja slysze w kazdym aucie wsiadajac pierwszy raz.. mozesz dac mi obojetnie jaka ilosc aut z seryjnymi i tuningowanymi zestawami, bezblednie powiem ci po odpaleniu i kilku nacisnieciach sprzegla w ktorym jest JM. to slychac zawsze:)
co do rozwazan o JM i DM mozna to podsumowac podobnie jak magnetyzery...
Jak ziomek kupi kpl magnetyzerow do swojego pocisku doladowanego podtlenkiem czyli na paliwo, na powietrze na gaz i na wode( uklad chlodzenia) to sumarycznie lzejszy jest o jakies 700..900 pln.... nie ma huuu auto musi lepiej jezdzic...
gdy zastapisz dwumas jednomasem negatywne skutki sa zawsze... efekt placebo jednakze wymaga nie uslyszenia tego przez wlasciciela co ja slysze w kazdym aucie wsiadajac pierwszy raz.. mozesz dac mi obojetnie jaka ilosc aut z seryjnymi i tuningowanymi zestawami, bezblednie powiem ci po odpaleniu i kilku nacisnieciach sprzegla w ktorym jest JM. to slychac zawsze:)
nie twierdzilem inaczejwesol pisze:Koszt w sklepie tego zestawu maxgear'a to 1200 zl wiec chyba nie najgorzej.
evolution pisze:jednomas ma dwie zasadnicze zalety...JEST DOBRY I TANIa dobry tylko z jednego powodu...JEST TANI
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
ja tam dodam jako druga jego zalete ( znaczy sie 1M) to to ze jak sie go juz wlozy to raczje mikre szanse ze sie bedzie tam kiedykolwiek zagladało nawet jak ktos jedzi ze tak powiem srednioagresywnie. Zreszta wymiana tarczy sprzeglowej to juz nie tak duzy koszt no i zawsze mozna dac do wzmocniena taka tarcze to zapewne starczy na dlugo.
Tak naprawde to ja nie mam nic do tych DM moze i dobre sa i powiem szczerze w osobowce u siebie mam nalatane 200 tys wszytskie papiery co bylo robione itp z fakturami i takie tam a dwumas jak nowy, nic nie stuka nic nie puka, biegi chodza bardzo miekko, drązek nie drga a nic w tym stylu. Jestem natomiast przeciwniekiem dwumasy ale w autach typu dosawczaki czy busy itp. Mam tez sharana i naprawde nie wiem po co tam pakowali DM Nalatane 240 tys ale niestety juz czuc ze DM nie jest pierwszej mlodości. Te auta raz z eduzo smigaja to jeszcz efaktem jest to ze masa wieksza no i dosc czesto targaja lawety itp. Tam powinien wg mie siedziec jednomas w serii.
Dodam jeszcze, że jesli finanse pozwolą i przede wszystkim beda chęci to bede pakował JM do sharana ale moze uda sie cos wymodzic na wlasna reke jakis zestaw jednomasowy wlasnego pomysłu. Dwumase mam w garazu od takiego szarika wiec jest baza by pomodzic i zrobic z niego 1M.
Tak naprawde to ja nie mam nic do tych DM moze i dobre sa i powiem szczerze w osobowce u siebie mam nalatane 200 tys wszytskie papiery co bylo robione itp z fakturami i takie tam a dwumas jak nowy, nic nie stuka nic nie puka, biegi chodza bardzo miekko, drązek nie drga a nic w tym stylu. Jestem natomiast przeciwniekiem dwumasy ale w autach typu dosawczaki czy busy itp. Mam tez sharana i naprawde nie wiem po co tam pakowali DM Nalatane 240 tys ale niestety juz czuc ze DM nie jest pierwszej mlodości. Te auta raz z eduzo smigaja to jeszcz efaktem jest to ze masa wieksza no i dosc czesto targaja lawety itp. Tam powinien wg mie siedziec jednomas w serii.
Dodam jeszcze, że jesli finanse pozwolą i przede wszystkim beda chęci to bede pakował JM do sharana ale moze uda sie cos wymodzic na wlasna reke jakis zestaw jednomasowy wlasnego pomysłu. Dwumase mam w garazu od takiego szarika wiec jest baza by pomodzic i zrobic z niego 1M.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Za ciezkie bedzie... dobierz kolo z inneg autawesol pisze:wumase mam w garazu od takiego szarika wiec jest baza by pomodzic i zrobic z niego 1M.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Tak tak. Wiem o tym. Nie wiem czy cos by podpasował ale ciezko o parametry takich koł ( wymiary np wienca zebatego czy odsadzenie na montaż do walu itp). Tak czy siak trzeba by takie kolo dac do zakladu metalowego a ze mam taki pod nosem i dorabiaja rozne kola zebate itp do srednicy 1mtera wiec nie ma problemu z zamachami. Odelży sie i przerobi tak by tarcza ze sprezynkami sie miesciła. Tylko akcja jest tez taka, ze tarcze sprzeglowa bym chcial zapodac od G60 tylko inny jest wieloklin na walek od skrzyni. Tu tez cos by trzeba bylo wymodzic. Mniejsza tarcza skutkowalaby oczeiwscie mniejszym przeniesieniem niutona ale co robic jak nie ma tarczy 240 pod skrzynie 6G z tłumikiem. Nie chciałbym dawac gdzies do przeróbki tarczy bo to juz koszta rosną niemilosiernie. Chyba ze tarcze tą valeo zastosować ale jakos mi to sie nie widzi. Moze masz jakis pomysł inny.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Takie same .TOM28 pisze:Powiedźcie mi czy koło dwumasowe od ASV,ATD,AXR,AGR,ALH jast takie same jak w AHF
To jest kompletny zestaw ...
SACHS o numerach kat. 2289 000 41 pasujący do niżej wymienionych aut::
VW GOLF IV (1J1)
1.9 TDI (1997.10 - 2004.05); 1896 ccm - 90 KM/66 kW; Silnik: AGR; ALH
1.9 TDI (1997.08 - 2004.05); 1896 ccm - 110 KM/81 kW; Silnik: AHF; ASV
1.9 TDI 4motion (1998.07 - 2002.04); 1896 ccm - 90 KM/66 kW; Silnik: AGR; ALH
1.9 TDI (2000.09 - 2005.06); 1896 ccm - 101 KM/74 kW; Silnik: ATD; AXR
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sa tarcze w 240mm /23 z tlumikiem, jak i sa kola ktore pasuja praktycznie p&p do tego docisk ktory ogarnia taki zestaw:)wesol pisze:Tu tez cos by trzeba bylo wymodzic. Mniejsza tarcza skutkowalaby oczeiwscie mniejszym przeniesieniem niutona ale co robic jak nie ma tarczy 240 pod skrzynie 6G z tłumikiem
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Re: Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Panowie mam taki problem
Poprzedni właściciel wymienił 2M na 1M wszystko fajnie pięknie ale sprzęgło łapie mi przy samej podłodze, co mnie mega wkurza oraz czasem musze je "podciągać" do góry. Co muszę zrobić aby sprzegło łapało wcześniej i nie musiał co jakiś czas go "podciągnąć"?
Poprzedni właściciel wymienił 2M na 1M wszystko fajnie pięknie ale sprzęgło łapie mi przy samej podłodze, co mnie mega wkurza oraz czasem musze je "podciągać" do góry. Co muszę zrobić aby sprzegło łapało wcześniej i nie musiał co jakiś czas go "podciągnąć"?
Sledziu, odpowietrzyc trzeba
lubPostprzez Fahoo » 04 paź 2011 10:24
extrim, 2 osoby trzeba......wciskasz 5 razy sprzegło ręką do oporu i ręką wyciągasz do góry
druga osoba odkreca odpowietrznik wtedy ty wciskasz sprzegło do oporu płyn tryska
,kolega zakreca odpowietrznik i tak 5x
Postprzez wesol » 12 wrz 2011 06:22
wezyk gumowy dlugosci 1,5 metra i łączysz odpowietrznik hamulca w zacisku kola z odpowietrznikiem sprzegla na skrzyni biegów. Luzujesz odpowietrzniki i pompujesz sobie i jednym i drugim pedalem tak z 5 minut i masz bankowo odpowietrzone sprzeglo oraz hamulec ( na tym kole napewno). Szybko, prosto bez udzialu osob dodatkowych.
Albo cos z pompka sprzeglową albo jednak kolejny bardzo zadki przypadek ze cos nie pasi. Czytalem gdzies wlasnie ze bylo juz cos podobnego i okazywalo sie ze nieprawidlowa odleglosc była miedzy dociskiem i zamachem. Zastanawia mnie tylko ten fakt o ktorym piszesz ze pedal nie powraca do konca i musisz go wspomagać. NArazie bym sprobowal podmienic pompke sprzeglowa i odpowietrzyc pozadnie uklad. Sprawd zjeszcz eczy jest na drodze od pompkido skrzyni ( na przewodzie) jakis reduktor jakiś cwancyk. Montuja teraz takie zaworki półzwrotne. W jedna strone przepuszcza plyn bezbolesniea w druga z oporem pewnym. Mialem juz przypadek ze ten zaworek zawiódł i pedal powracal tak powoli ze nie bylo mowy o zamieleniu kołami.