Mumin90 pisze: wesol napisał(a):Tak do zderzak aprzekrecajac pompa czyli zgodnie z kierunkiem porusznaia si epaska przyspieszamy kąt.
tak zgodnie z kierunkiem poruszania sie paska opóźniamy kąt czyli w strone zderzaka a w strone szyby przyspieszamy
pomyś kęcisz kołem pompy w prawo to chyba żeby kąt był wcześniejszy to trzeba przekęcić w przeciwną stronę pompą czyli w lewo żeby kąt był wcześniejszy, przemyśl to dobrze
Zaraz się pobijecie
sprawa jest tak prosta że nie ma się o co spierać ,kąt przyspiesza się pod obroty a opużnia z obrotami ,mniejsza o zderzaki i szyby
...w pompach ze stałym kołem pasowym , gdzie kąt reguluje się przesuwając pompę sprawa jest prosta ,w pompach gdzie pompa stoi sztywno a regulacja jest kołem pasowym jest odwrotnie ,czyli przyspieszamy dając kołem z obrotami i opużniamy pod obroty ...i jak to zwykle bywa nowy 'wynalazek ,czyli regulacja na kole jest o kant dupy potłuc bo trwa znacznie dłużej z racji braku możliwości korekcji podczas pracy silnika ,jak to można bez problemu zrobić przy pompie przykręcanej na ''fasolkach ''
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018