kolanko 180st
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
kolanko 180st
Postaram się zrobić już na aucie założone bo niestety nie mam żadnej foty jak było wyciągnięte. Dzisiaj postaram się wrzucić.
- Knutek
- Ma gadane
- Kontakt:
kolanko 180st
W końcu się wyrobiłem i fotki porobiłem. Nie przejmuj się spawami bo mi akurat nie zależało na wyglądzie, także po prostu masz zarys jak to wygląda, spawy można obrobić, całość pomalować itd.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolanko 180st
pontos87, wstawiłeś już ten IC od mesia C 220cdi, jak to podchodzi, tez teraz sie zabieram do chłodziwa i tak sie orientuje.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolanko 180st
Panowie, jak by się spisywało takie rozwiązanie:
oczywiście chodzi mi o czasowe i tak szykam względnie "taniego" rozwiązania...
oczywiście chodzi mi o czasowe i tak szykam względnie "taniego" rozwiązania...
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kolanko 180st
Kolego to jest oryginalne "prawie" oryginalne rozwiązanie z Corrado G60, troszkę inne rozmieszczenie rur do IC, brakuje też osłony.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
kolanko 180st
a u siebie wstawiłem taki IC , niestety mój oryginalny duży IC z rallye po latach eksploatacji zgnił i na szybkiego wstawiłem tego co na fotkach , kiedyś może poszukam rdzenia oryginalnego , albo przynajmniej zbliżonego wymiarami i się przespawa
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
kolanko 180st
przemu35 to co wkleiles to niby cos ma przypominac oryginalne rozwiazanie z golfa g60{wersja z klimatyzacja tylko ze ic nie taki i brak oslon {tu masz w temacie kpl.zestaw http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=210" onclick="window.open(this.href);return false;} a w corrado ic nie lezy na silniku jak u ciebie na fotce tylko jest za zderzakiem z lewej strony i ma kanal powietrzny cos podobnego jak passaty b5 audi a4 a6.
Takie rozwiazanie jak na zdjeciu moze byc tylko ,zerowe chlodzenie
Takie rozwiazanie jak na zdjeciu moze byc tylko ,zerowe chlodzenie
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- barteKKK03
- V.I.P.
kolanko 180st
Toż to praktycznie nie ma prawa działać... no chyba że na masce jest jakiś mega wlot zgarniający zimne powietrze
kolanko 180st
pontos87 jezeli chcesz tanim i dobrym sposobem zrobic kolanko 180* to jako wyscia z kompressora uzyj miseczki sprezyny tylnego amortyzatora z mk2 {trzeba troche stuningowac } dorobic gwiazde pod srube i uszczelke gumowa + kolanko redukcyjne sylikonowe z 76 na 63-60mm{do wyboru} 90* + klanko aluminiowe 90* +kolanko 90* sylikonowe do IC ,ja taki patent zrobilem u siebie i latam juz dwa lata.
PS ostatnio pojawily sie cale kolanka 180*sylikonowe wtedy dodajesz klanko 90* do ic i git najwazniejszy jest krociec a reszte mozna kminic, w temacie masz linki z gratami
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=74&t=429184" onclick="window.open(this.href);return false;
PS ostatnio pojawily sie cale kolanka 180*sylikonowe wtedy dodajesz klanko 90* do ic i git najwazniejszy jest krociec a reszte mozna kminic, w temacie masz linki z gratami
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=74&t=429184" onclick="window.open(this.href);return false;
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
kolanko 180st
16vg60,
dzięki za radę, ale ja sam wylot RS mam zrobiony z alu, tylko myślałem, że znajdę ori 180st, ale widzę, że sytuacja jest trudna, więc faktycznie będę kombinował z silikonem
dzięki za radę, ale ja sam wylot RS mam zrobiony z alu, tylko myślałem, że znajdę ori 180st, ale widzę, że sytuacja jest trudna, więc faktycznie będę kombinował z silikonem
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolanko 180st
pontos87, jak wygląda ten wylot RS....? Możesz podesłać jakieś dokładniejsze foty?
Tez teraz rzeźbie z tym IC i jednak wstawiam od sprintera, mam już dorobione kolana 2x 45* 1X90* i 1x180* z tym, że teraz chciałbym do tego 180* dorobić podstawę tak aby dokręcić ją do G... Jaki tam jest otwór wylotu? Macie jakieś pomysły? Mam dojścia do kwasówy 1 wycinarki plazmowej...
Tak to wygląda:
Tez teraz rzeźbie z tym IC i jednak wstawiam od sprintera, mam już dorobione kolana 2x 45* 1X90* i 1x180* z tym, że teraz chciałbym do tego 180* dorobić podstawę tak aby dokręcić ją do G... Jaki tam jest otwór wylotu? Macie jakieś pomysły? Mam dojścia do kwasówy 1 wycinarki plazmowej...
Tak to wygląda: