konserwacja 'od zera'

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sundecade_vw
Mały gagatek
Mały gagatek

konserwacja 'od zera'

Post autor: sundecade_vw » śr paź 19, 2011 16:22

Zerwałem z nadkola starą konserwacje do gołej blachy. Na zgrzewy chce połozyc gume (cabront) wszystko pokryje minią podkładową a teraz na to baranek.
Czy polecacie jakiś inny sposób, lub jakieś produkty które dobrze mi zabezpieczą blache ?

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

konserwacja 'od zera'

Post autor: Johnatan » śr paź 19, 2011 22:34

Minia ci nic nie da. Lepiej minia i na minie jakiś lakier utwardzany. Zawsze w autach stosowałem bitex i było ok. na rantach błotników wysmaruj wszystko gęstym smarem, żeby nie było żadnego miejsca gdzie zatrzymuje sie syf. końcówki błotników przodu zawal smarem żeby niestawał tam syf. na to oczywiście bitex, wszystko zastygnie i nie zleci. Bitex jest troche taki mało stylowy, czorny jak ci zależy na wyglądzie to nie wiem jakie są inne preparatay Novol jest do profili zamknietych..

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

konserwacja 'od zera'

Post autor: Paweł Marek » śr paź 19, 2011 23:30

sundecade_vw, minia to podkład, na stal bezpośrednio, stary środek ale czemu nie może być. Napewno zostały ślady korozji, to na nie nanieś cienką warstwę Cortaninu i jak już zmieni kolor ale zanim całkiem stężeje nadmiar zetrzyj szmata wilgotną, a potem wysusz dobrze i dopiero podkład na całość masa uszczelniająca na szparę i dalej co tam chcesz jest środków od metra, Boll jest niezły dostępny w sprayu i do pistoletu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

konserwacja 'od zera'

Post autor: Johnatan » czw paź 20, 2011 00:56

Napisałem minia na stal nie może być, mówiąc że położenie podkładu na stal w ogóle nie załatwia sprawy. Wiadomo że postęp prac sie posunie dalej ale czasami wiara wali minie i pasówka jedziemy w świat. Miałem centke rdzy na furze i wyszlifowałem i pomalowałem minią i tak czekałem na lakiernika po 2 miesiącach minią pękła a z pękniecia wyciekł rudy ;)

Zasada jest prosta ma być tłuste i gęste. Tłustego rdza nie bierze a gęstego woda ani piach spod kół nie wybierze.

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”