Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki olej?
No to już totalnie bez sensu.
Jak już chcesz kombinować z 5W to tylko przed zimą...
Jak już chcesz kombinować z 5W to tylko przed zimą...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- ->|<-
Jaki olej?
Dla mnie totalnie z sensem. Zmiana olej może różnie wpłynąć, "rozszczelnienie" itp. a na zimę nie chcę niespodzianek.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Jaki olej?
Panowie u mnie jaja z olejem są, wymienialem jakis czas temu i koles przy wymianie mi powiedzial ze mam mineralny... zaplacilem za wymiane 50zl za olej a teraz patrze na kartke i pisze 10W40 i nie wiem o co chodzi co ja mam teraz zrobic? przeciez ten typ pewnie nie bedzie mnie pamietal i tego co on tam robil z tym olejem... gdzie sie pomylil...
Jaki olej?
Zapłaciłeś 50 zł za olej czy wymianę? Bo jeśli za olej to nie zaszalałeś z jakością. Jeśli zalał 10w40 to zalał półsyntetyk więc nie wiem czym się przejmujesz. To lepsze wyjście w tym silniku niż minerał.Yelon09 pisze:50zl za olej
Jaki olej?
powiedzial mi ze mialem mineralny wiec balem sie zmieniac na inny i kazalem zalac ten sam... i teraz nie wiem co zalal bo jak zalal to co pisze to spoko a jak zalal tak jak mu kazalem a napisal tak to jest teraz przypał...
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Jaki olej?
... a jak za wymianę to policzyli jak za zbożejhosef pisze: Bo jeśli za olej to nie zaszalałeś z jakością
Może masz półsyntetyk 10w40 na bazie mineralnej i dla gościa to jest mineral... Ale jak zalane masz to co jest na kartce to się nie przejmuj.
Jak oleju nie ubywa to się póki co nie przejmuj.Yelon09 pisze:powiedzial mi ze mialem mineralny wiec balem sie zmieniac na inny i kazalem zalac ten sam... i teraz nie wiem co zalal bo jak zalal to co pisze to spoko a jak zalal tak jak mu kazalem a napisal tak to jest teraz przypał...
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Jaki olej?
aha ale itak sie pojade do niego upewnic bo bede regenerowal turbo i ponoc trzeba wymienic tez olej a ja nie chce sobie narobic dodatkowych klopotow...
Jaki olej?
No przecież tłoków Ci nie rozpuści...
Ludzie, przestańcie się spuszczać nad tymi olejami...
Problem to jest jak się w 15-letniego raszpla 0W-30 przez przypadek wleje a nie przy zmianie z 15W na 10W
Ludzie, przestańcie się spuszczać nad tymi olejami...
Problem to jest jak się w 15-letniego raszpla 0W-30 przez przypadek wleje a nie przy zmianie z 15W na 10W
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jaki olej?
A tak poza tematem to dlaczego regenerowałYelon09 pisze: bo bede regenerowal turbo
Trzeba będzie dolewać wtedy Bo taką "wodę" to będzie łykałPiasek pisze:Problem to jest jak się w 15-letniego raszpla 0W-30 przez przypadek wleje a nie przy zmianie z 15W na 10W
Re: Jaki olej?
a bo nie jedzie predkosc max 130 i to bujalem go chyba przez prawie 10km nie dmucha i grucha stoi nie wiem nie znam sie mechanicy go sprawdzali (nie jeden) i wyszlo na turbineitaliano_83 pisze:A tak poza tematem to dlaczego regenerowałYelon09 pisze: bo bede regenerowal turboTrzeba będzie dolewać wtedy Bo taką "wodę" to będzie łykałPiasek pisze:Problem to jest jak się w 15-letniego raszpla 0W-30 przez przypadek wleje a nie przy zmianie z 15W na 10W
sry za offtop
a co do tego oleju to mam wlać półsyntetyk? bo chętnie to zrobie pieniedzy mi nie szkoda...
Jaki olej?
Przecież pisałem że zalali Ci 10w40 czyli półsyntetyk. Jak auto nie puszcza nigdzie oleju bokiem to spokojnie zalej mu te 5w40 i turbinie będzie milej Chyba że masz świeży ten olej to go zostaw i na następnej wymianie zmieńYelon09 pisze:a co do tego oleju to mam wlać półsyntetyk? bo chętnie to zrobie pieniedzy mi nie szkoda...
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
Jaki olej?
ale wlasnie nie jestem pewien czy mi zalali to co pisze bo gosc mi mowil ze minerał i skasował jak za minerał... a jak juz jest mineral to napewno nie wolno zejsc na syntetyk...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jaki olej?
Nie trzeba tego turbo regenerować, tylko wystarczy wyczyścić kierownice spalin, a mechanicy polecają regeneracje bo mają z tego kasęYelon09 pisze:a bo nie jedzie predkosc max 130 i to bujalem go chyba przez prawie 10km nie dmucha i grucha stoi nie wiem nie znam sie mechanicy go sprawdzali (nie jeden) i wyszlo na turbine
Jaki olej?
Stopniowo możesz, ja akurat z półsyntetyka przerzuciłem się na pełny i golfowi wyszło to na lepsze. Jak silnik nie jest ruiną to śmiało możesz na semi przejść. Bo minerał na pewno mu nie służyYelon09 pisze:a jak juz jest mineral to napewno nie wolno zejsc na syntetyk...
Praktycznie każdy mechanik zawsze szuka jelenia, turbo wyczyści, a skasuje jak za regeneracjeitaliano_83 pisze: a mechanicy polecają regeneracje bo mają z tego kasę
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie