Witam. Wczoraj zabrałem się za wymianę tylnych amortyzatorów, ponieważ stare miały już swoje lata. Wymieniłem lewy, wszystko było ok i zabrałem się za wymianę prawego. Już od początku miałem problemy bo wszystko było dość mocno skorodowane. Po wyjęciu starego amortyzatora ze sprężyną okazało się, że górne mocowanie sprężyny jest totalnie przegnite, dziura na wylot. Dokładnie chodzi mi o tą cześć:
(Zdjęcie jest tylko poglądowe, nie jest moje.)
Z tego "talerza" zostały praktycznie same brzegi, korozja zrobiła otwór o średnicy ok. 5cm. Śruba nad tuleją była tak zapieczona że musiałem ją odciąć.
Moje pytanie brzmi czy dostane gdzieś w ogóle taki talerz najlepiej z tą tuleją? Bo bez tego amortyzator praktycznie w ogóle teraz nie działa i auto stoi na samej sprężynie. Nie potrafię nawet tego nazwać dlatego byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w znalezieniu tej części. Pozdrawiam.
Tylny amortyzator i jego "część"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nazywa sie to talerz [miseczka] sprężyny amortyzatora tył , pod tą nazwą są oferowane . I jest to częśc wymiennaResterwers pisze:Nie potrafię nawet tego nazwać dlatego byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w znalezieniu tej części. Pozdrawiam.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
-
- Mały gagatek
Znaczy powiem tak, byłem dzisiaj w 2 sklepach motoryzacyjnych to musiałem się natłumaczyć 15 minut o co mi chodzi żeby usłyszeć, że tego nie sprowadzają Na allegro też głucho o tą część. Pozostają mi tylko jakieś szroty ale zapewne będę musiał kupić cały amortyzator ze sprężyną żeby mieć tylko ten talerz. Jeszcze tak zapytam przy okazji te poduszki co powinny być na tym talerzu dużo dają? Bo po żadnej stronie ich nie było i nawet nie wiedziałem że powinny być
Na chwilę obecną wygląda to tak, że górna część amortyzatora wpada cały czas do auta obijając się o siedzenie i plastikową listwą nad nim, w ogóle nie spełnia swojego zadania.
Na chwilę obecną wygląda to tak, że górna część amortyzatora wpada cały czas do auta obijając się o siedzenie i plastikową listwą nad nim, w ogóle nie spełnia swojego zadania.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jej nr 19151213 do dostania w intercarsie bo brałem kiedyś jak wymieniałem amory,poradę w faq masz
-
- Mały gagatek
Dzięki za pomoc, niestety nowej nie udało mi się znaleźć ale kupiłem używaną w dobrym stanie
Jeszcze takie pytanko kosmetyczne, dużo daje ta poduszka nad talerzem? Bo nie miałem ich w aucie.
Jeszcze takie pytanko kosmetyczne, dużo daje ta poduszka nad talerzem? Bo nie miałem ich w aucie.
Resterwers pisze:dużo daje ta poduszka nad talerzem? Bo nie miałem ich w aucie.
kol. Resterwers, one powinny być ,bo sa w katalogu . A ty pytasz co dają ,po prostu Ci wyleciały
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!