Turbo GT1749VB DO AJM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Turbo GT1749VB DO AJM
Witam.
Dziś stałem się posiadaczem turbiny GT1749VB, planuje wrzucić ją do swojego PASSATA B5 AJM. Teraz pytanie, co z montażem takiej turbiny ? czy są jakieś gotowe zestawy ? "przejściówki" ? może ma ktoś namiar na kogoś kto podejmie się takiej operacji ?
Dziś stałem się posiadaczem turbiny GT1749VB, planuje wrzucić ją do swojego PASSATA B5 AJM. Teraz pytanie, co z montażem takiej turbiny ? czy są jakieś gotowe zestawy ? "przejściówki" ? może ma ktoś namiar na kogoś kto podejmie się takiej operacji ?
MK2 TDI
Turbo GT1749VB DO AJM
tyle ze w pasku nie siedzial nigdy AJM bo to silnik poprzeczny a paski maja podluzne. Turbiny maja chyba nieco inaczej skierowane wyloty ale da sie cos tam pomodzic.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Turbo GT1749VB DO AJM
wesol, AJM siedział w Passacie i Audi A4 i A6wesol pisze:tyle ze w pasku nie siedzial nigdy AJM bo to silnik poprzeczny a paski maja podluzne. Turbiny maja chyba nieco inaczej skierowane wyloty ale da sie cos tam pomodzic.
podjerzewam że AJM wzdłużny ma dzielony kolektor tak jak AFN, AWX wzdłuzny ale mogę sie mylić - w każdym razie nie słyszałem żeby turbo z ARLa pasowało do AWXa ?
TDIoman, jesli dostałeś za darmo to OK ale lepiej wczesniej sie rozeznać przed kupnem turbinyTDIoman pisze:Dziś stałem się posiadaczem turbiny GT1749VB, planuje wrzucić ją do swojego PASSATA B5 AJM
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Turbo GT1749VB DO AJM
cowboy, masz racje. ajm siedzial tez wzdluznie na dzielonym kolektorze jak w kazdym innym 1.9 wzdluz
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Turbo GT1749VB DO AJM
A tak przedliftowe mialy AJM . Myslalem z echodzi o polifta bo tam to siedzialy AVB, AVF AWX. Chyba w tym przypadku to nie ma znaczenia ze dzielone bo turbo ARL ma raczej z kolektorem chyba ze wejscie na recyrkulacje spalin jest w innym miejscu.
Turbo GT1749VB DO AJM
Panowie HELP ! Zakupiłem turbo po regeneracji arl 150 na aukcji allegro miałem dostać GT 1749 VB, a na turbinie którą dostałem jest wyryte GT 1749 VA co by oznaczało, że jest to 130 asz. Sprzedawca twierdzi że w środek ARL ale czy to jest możliwe, żeby w środku siedziało arl w korpusie asz czy może próbują mnie oszukać, można to jakoś sprawdzić czy dopiero po zamontowaniu wyjdzie w praniu ? Dodam, że nie jest to serwis turbawek z Wrocka kupiłem od tego gościa http://allegro.pl/turbina-turbo-1-9-tdi ... 54778.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Moje BYŁE mk4:viewtopic.php?t=326999
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
Turbo GT1749VB DO AJM
Castillo, już gdzieś to słyszałem, chyba nawet przerabiałem, ten sam myk miłej lektury, nawet jej nie montuj, szkoda Twoich nerwów i czasu.
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=53818" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij na ostatni post EVO. Poczytaj sobie o moich perypetiach to odpowiesz sobie na pytanie:
Jeśli masz ochotę się szarpać to zażądaj od sprzedającego pisemnej gwarancji, iż środek pochodzi z ARL
BTW nie było lepiej zrobić tak jak Ci pisałem?
Sugeruję teraz zażądać od Sprzedającego zwrotu gotówki za towar niezgodny z umową.
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=53818" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij na ostatni post EVO. Poczytaj sobie o moich perypetiach to odpowiesz sobie na pytanie:
Castillo pisze:Sprzedawca twierdzi że w środek ARL ale czy to jest możliwe, żeby w środku siedziało arl w korpusie asz czy może próbują mnie oszukać, można to jakoś sprawdzić czy dopiero po zamontowaniu wyjdzie w praniu ?
Jeśli masz ochotę się szarpać to zażądaj od sprzedającego pisemnej gwarancji, iż środek pochodzi z ARL
BTW nie było lepiej zrobić tak jak Ci pisałem?
Sugeruję teraz zażądać od Sprzedającego zwrotu gotówki za towar niezgodny z umową.
Turbo GT1749VB DO AJM
Pelton thx, przeczytałem wypowiedzi z twojego linka w dzień kupienia turbiny, ale już po fakcie zakupu. Po tych twoich przygodach modliłem się żeby mnie to nie spotkało. a tu niespodzianka ! Jest numer z innym korpusem. Teraz nie wiadomo czy uwierzyć sprzedawcy czy kurde kłócić się o zwrot pieniędzy. Być może sprzedawca nie ściemnia, możliwe że nie każda firma oszukuje. Najgorsze, że aby się o tym przekonać muszę zamontować turbine, a potem zrobić program, bo w moich okolicach nikt nie jest na tyle obeznany by stwierdzić jak EVO czy środek jest z arl czy asz dopiero wyjdzie przy sofcie zapewne
Turbo GT1749VB DO AJM
Castillo, środek to się okazało z czego jest jak turbo się rozsypało nie montuj turbiny do momentu otrzymania od Sprzedającego "glejtu", że turbo jest zregenerowane na całym oryginalnym środku Garrett przeznaczonym to silnika ARL/Gt1749VB
W ogóle na Twoim miejscu bym ją zwrócił, zażądał zwrotu gotówki i szukał jakiejś używki w naprawdę dobrym stanie
Aha, i nie chwal się za bardzo, że turbo będzie montowane w silniku AJM który będzie miał zmieniany soft etc. Gwarancja obejmuje to i owo ale w silniku do którego turbo jest przeznaczone, Sprzedający może Ci ją od razu odrzucić gdy coś się stanie powołując się na fakt iż turbo przeznaczone jest do innego silnika + modyfikacja oprogramowania/tuning.
W ogóle na Twoim miejscu bym ją zwrócił, zażądał zwrotu gotówki i szukał jakiejś używki w naprawdę dobrym stanie
Aha, i nie chwal się za bardzo, że turbo będzie montowane w silniku AJM który będzie miał zmieniany soft etc. Gwarancja obejmuje to i owo ale w silniku do którego turbo jest przeznaczone, Sprzedający może Ci ją od razu odrzucić gdy coś się stanie powołując się na fakt iż turbo przeznaczone jest do innego silnika + modyfikacja oprogramowania/tuning.
Turbo GT1749VB DO AJM
jak na obudowie pisze VA i wymiar czesci zimnej jest jak przy VA to jaki to VB ARL?? wciska kit ziomus i tyle.
Turbo GT1749VB DO AJM
Zmierz kompresor u góry na wlocie. powinien mieć 37mm jeżeli to arl. 35mm to awx
Turbo GT1749VB DO AJM
Dzięki wielkie Daron7 o taką poradę mi chodziło, zmierzyłem średnicę i wyszło 37mm, ale coś mi się zdaje że to właśnie poszerzane z 35 na 37 bo widać po ściankach że jakaś rzeźba była, mam nadzieje, że gość co to robił zna się na tym i zrobił porządnie. Chyba jednak zostawię, jak coś to jest gwarancja a w opisie sprzedający napisał że można podkręcać bo przyjmują do reklamacji nawet po tuningu
Turbo GT1749VB DO AJM
zmienil smiglo na to od ARL oraz roztoczył muszle. Taka hybrydka. Ogolnie to moze byc Może deczko mniej wytrzymaly sam rotor ale ujdzie. Ludzi elepsze hubrydy robili i latało to bez problemu. Tylko nie wykrecaj siudmych potów u tunera- niech zrobi soft bezpieczny ewnetualnie na spalanie a nie na moc max w wysokich obrotach.
Turbo GT1749VB DO AJM
Castillo, zrób jeszcze fotkę wirnika po stronie wydechowej coś zobaczyć chce.
U mnie tez jest roztoczona, tyle ze VNT15 i lata na 1.72b do 3800obr/min,a później spada do 1.45b przy 4500obr/min i jest wszystko okey, żadnych problemów.
U mnie tez jest roztoczona, tyle ze VNT15 i lata na 1.72b do 3800obr/min,a później spada do 1.45b przy 4500obr/min i jest wszystko okey, żadnych problemów.