witam mam problem z moim esp vw golfIV 4motion problem pojawił sie gdy sie ciołem z innym golfem wchodząc dosc szybko w zakrety po odpuszczeniu troche z gazu zauwarzyłem ze sie zapaliła katrolka od trakcji po zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika błąd sie kasował i po osiągnieciu 40km-h znowu sie zapalała nic z ty nie robiłem bo niemiałem kabla zeby to zdiagnozowac ale po jakims czasie kontrolka od trakcji juz nie gasnie i w dodatku zapałiła sie kątrolka od abs zrobiłem skan błedów i pokazało mi czujnik G419 znalazłem temat w necie w którym jest pokazane ze mozna ten czujnik restartowac jesli mozna to tak nazwac robiłem to zgodnie z opisem ze strony http://modifiedtt.com/smf/index.php?topic=899.0 ale to nic nie dawało wiec stwierdziłem ze nalezy szukac na podmianke i znalazłem po podłączeniu nabyło zmiany w blokach pomiarowych były te same wartości i po manewrowaniu czujnikiem wartosci ulegały zmianie wiec czujnik działa lecz bład nadal jest wyświetlany proszę o jakieś wskazówki jeśli wiecie gdzie mogę szukać przyczyny a dodam ze czujniki w kołach działaja prawidłowo pod czas jazdy zliczają prędkość obrotowa koła może szukać innego czujnika chodzi o g419 ale z nimi to jest ciężko jest ich mało a w serwisie krzyczą 2,000zł
dodam ze to jest wersja na 4koła a i tylni naped działa bez zarzutu
brak esp czujnik g419
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak esp czujnik g419
z tego słowotoku nie rozumiem jednego - robiłeś kalibrację czujnika czy nie
bo g200 nastawy na kanale 063
g201 na kanale 069 (niektóre dane podaja że 066 a czujnik G251 na 069)
bo g200 nastawy na kanale 063
g201 na kanale 069 (niektóre dane podaja że 066 a czujnik G251 na 069)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
brak esp czujnik g419
ok kolego sprawdze kalibracja była robiona ja mam g419 to powiązanie obu czujników
czekam na dalsze wskazówki
czekam na dalsze wskazówki
brak esp czujnik g419
chyba mam nowy trop stawiam na czujnik pod kierownicą gdyż gdy przechodzę do zakładki kalibracji 069 nie podaje żadnych paramentów kolejno na podanym bloku jest ADJUSTMENT NOT POSSIBLE N/A N/A z podanego bloku wynika ze to czujnik g251 słyszałem ze jest koleś co regeneruje tego typu sprawy czy ma ktoś namiary na taka osobe ?