Witam
dziwna sytuacja, ale zbiornik płynu wspomagania "oklejony jest smołą" tak jakby ten plastik topił się i nie wiem
od czego, do tego stopnia że płyn hydrauliczny mi wyciekł. 2 tygodnie temu pozdrapytwałem tą smołę z wierzchu a
teraz nowu pojawia się - tak jakby ten plastik topił się. Proszę o pomoc.
vw golf 3 1.8 benzyna + LPG
Pozdrawiam
zbiornik wspomagania topi się
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
janowskm, kolego mój drogi,miałem to samo,na ten plastik dostał się kawas z akumulatora,niestety czeka cię wymiana tego zbiornika
Re: zbiornik wspomagania topi się
to pewnie to wylewał mi się ostatnio kwas z akumulatora, ale powycierałem ale widocznie już wżarł się w plastik. Dzięki,jaszczur pisze:janowskm, kolego mój drogi,miałem to samo,na ten plastik dostał się kawas z akumulatora,niestety czeka cię wymiana tego zbiornika
Aktualnie mam dokładnie to samo ;/ zbiornik , podstawa i dół wszystko zachlapane i miejsca wyżarte przez kwas.
udało mi się wychaczyć podstawę pod aku razem ze zbiornikiem w naprawdę fajnym stanie.
Teraz tylko wymienić , zaizolować kablem , wyczyścić odkurzaczem i kompresorem.
udało mi się wychaczyć podstawę pod aku razem ze zbiornikiem w naprawdę fajnym stanie.
Teraz tylko wymienić , zaizolować kablem , wyczyścić odkurzaczem i kompresorem.