Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
i poduszka z odpowiedniego silnika, więc dementuje: pasuje wszystko jak ulał, wózek może zostać z Golfa 2
Re: Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
[quote="bugalon"]Pasuje wszystko ladnie, tylko łapa nie może być z mk3 AFN ani z mk2 1,3 tylko z mk2 z silników 1.6 lub 1.8.
A czemu nie może być z mk3 AFN? Przerzuciłem całe sanki z mk3 AFN to czemu łapa ma nie podejść??
A czemu nie może być z mk3 AFN? Przerzuciłem całe sanki z mk3 AFN to czemu łapa ma nie podejść??
Mk2 R32 DSG 4motion.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jak zostawiasz wózek z golfa mk2 to nie możesz mieć oryginalnej łapy z golfa mk3 bo Ci nie siądzie ta łapa na to co masz przykręcone do wózka w mk2. Toffic ma racje. Niepotrzebnie przewalałeś cały wózek. Trzeba było tylko tylną łapę zmienić i wszystko by gralo.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Musiałem przerzucić wózek, bo w moim oryginalnym nie było możliwości przełorzenia samej poduszki (podstawa poduszki jest przyspawana do sanek, i to tak jest ori w 1.3), a nie mam zamiaru szukać łapy która mi podejdzie, skoro miałem całe sanki. W 30 min., bez dodatkowych kosztów rozwiązałem swój problem przekładając sanki (które i tak miałem).
Wątek poduszek sannek itp. uważam za zamknięty.
Pzdr!
Patryk
Wątek poduszek sannek itp. uważam za zamknięty.
Pzdr!
Patryk
Mk2 R32 DSG 4motion.
Panowie mam pytanko
sorki że wtrącam się w temat ale jeżeli miałem wcześniej silnik 1,3 to zbiornik paliwa mogę mieć od golfa II 1.6 TD i do tego założyć pompkę paliwa od golfa III? czy muszę mieć bak i pompkę z golfa III? pozdro
sorki że wtrącam się w temat ale jeżeli miałem wcześniej silnik 1,3 to zbiornik paliwa mogę mieć od golfa II 1.6 TD i do tego założyć pompkę paliwa od golfa III? czy muszę mieć bak i pompkę z golfa III? pozdro
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
-
- V.I.P.
- Kontakt:
a jaki silnik 1,3 miales (gaźnik czy wielopunkt) i przede wszystkim jaki silnik chcesz teraz wstawic?
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Re: Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
Jeśli to ma byc do twojego Gofra, to jedź do Miejsca, bierz cały bak z G3 i po problemieCrayzol pisze:Panowie mam pytanko
toffic, nie nie do mnie kolega wsadza AFN-a a ja w temacie diesli nie jestem więc wolałem zapytać
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
ABF - Ale Będzie Frajda
ABF - Ale Będzie Frajda
jak zwykłe TDi na pompie to zbiornik z jakiegokolwiek klekota z Golfa 2 i będzie git
- krzychu143
- Nowicjusz
Dzięki panowie... Zadałem pytanie, a nawet żeście nie napisali, żebym się walił...
Wywalasz zupełnie pompę elektryczną i nie wstawiasz żadnej mechanicznej (niewiem czy dobrze Cię zrozumiałem).
A tak trochę z innej beczki... Od czego wsadzić chłodnicę, bo właśnie przymierzam od AFN-a i ni kuta bez przeróbek tu nie wejdzie.
I jeszcze od czego podejdzie obudowa filtra powietrza, czy samemu bdzie trzeba coś rezać???
A tak trochę z innej beczki... Od czego wsadzić chłodnicę, bo właśnie przymierzam od AFN-a i ni kuta bez przeróbek tu nie wejdzie.
I jeszcze od czego podejdzie obudowa filtra powietrza, czy samemu bdzie trzeba coś rezać???
Mk2 R32 DSG 4motion.
- krzychu143
- Nowicjusz
Nie chodziło mi o to, ale mniejsza Chłodnicę wsadzam od mk2 1,6 td (mówią, że wystarcza) i obudowę od filtra też
Chodziło Ci o pompę wtryskową... no ja twoich wątpliości nie rozwieje.
Zmodyfikowałem nieco przód w swoim mk2, i chłodnica z AFN-a pasuje idealnie (wraz z dwoma wentylatorami).
Zmodyfikowałem nieco przód w swoim mk2, i chłodnica z AFN-a pasuje idealnie (wraz z dwoma wentylatorami).
Mk2 R32 DSG 4motion.
franQlin pisze:Chodziło Ci o pompę wtryskową... no ja twoich wątpliości nie rozwieje.
możę podzielisz się jakimiś fotkami? bo ja stoję przed problemem jak upchnąć z przedu większe i IC chłodnicę oleju i skraplacz od klimatyzacji.