Ramiona wycieraczek aero, z jakich VW podejdą?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam. jak w temacie czy ramiona wycieraczek aero do Golfa IV podejdą np. z Polo 02r.? np takie: http://allegro.pl/vw-polo-02-08-ramie-w ... 26148.html" onclick="window.open(this.href);return false; czy ktos moze sie orientuje ewentualnie od jakich innych VW podchodzą takie ramiona na przód bo jak kazdy wie do G4 ciezko znalesc...
Sprzedam klape z MK IV lub pojedyncze części
ramiona wycieraczek aero, z jakich VW podchodzą?
AdiS_VW, mk5 odpada, caddy odpada, przypuszczam że polo też
za 100zł komplet widze co tydzień oferte, ja kupiłem za 5 dyszek po miesiącu czekaniaAdiS_VW pisze:bo jak kazdy wie do G4 ciezko znalesc
a spotkaliscie sie moze z ramionami aero w Golfie IV nowego typu czyli chyba po 2003r. i starego typu przed 2003? bo cos takiego tez slyszalem ale nie wiem czym moga sie roznic
Sprzedam klape z MK IV lub pojedyncze części
przed połową 2002 były zwykłe ramiona, po były aero - było o tym dziesiątki razy
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
AdiS_VW, no to są z tego co mi się wydaje aero. nie było czegoś takiego jak "aero starego typu".
-
- Forum Master
Odgrzeje, trochę kotleta, ale czy ktoś jednak przypasował ramiona aero z innego modelu do golfa IV, bory? Pytam, bo niestety moim przydarzył się mały wypadek jedno jest do wyrzucenia drugie jeszcze jakoś ciągnie. Niestety szukam takich ramion i do mk4 ni chuchu znaleźć nie można, cena nowych powala. Alternatywą było by w/w ramie z polo (02-05r) ale nie mam jak przymierzyć. Rozmawiałem z gościem w serwisie, nie był w stanie mi pomóc bo nie mają ramion na stanie, a zamówić się nie da bez zakupu, więc z przymiarki nici. Jeśli ktoś coś dopasował to będę dźwięczny za podpowiedz!
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
niestety nie pasują.markus420 pisze:było by w/w ramie z polo (02-05r)
markus420 pisze:nie był w stanie mi pomóc
rzadko są w stanie pomóc.....
Tomek gd, mógłbyś rozwinąć tą myśl
O czym zapomniałem a co ma znaczenie w tym przypadku.
w którym miejscu nie pasują, rozmawiałem z gościem porównywaliśmy te ramiona niestety tylko przez telefon ale wszystko się zgadza, długości ramion są takie same, średnica otworu taka sama, montowane są na stożku wieloklinie, gięcia mniej więcej w tym samym miejscu. Wszystko by się zgadzało ale jeśli piszesz, że nie pasują to tylko dopisz dlaczego.Tomek gd pisze:niestety nie pasują.
O czym zapomniałem a co ma znaczenie w tym przypadku.
-
- Forum Master
markus420,
No właśnie też szukałem jakiejś alternatywy ... skoro piszesz że są te same rozmiary to powinno chyba być ok, ja tez miałem dokonać pomiarów ale jakoś czasu mi nie starczyło... ale na długoś to nie muszą chyba takie idealne jak będzie krótsze ramię to wycieraczkę można dłuższą i powinno się wyrównać...
No właśnie też szukałem jakiejś alternatywy ... skoro piszesz że są te same rozmiary to powinno chyba być ok, ja tez miałem dokonać pomiarów ale jakoś czasu mi nie starczyło... ale na długoś to nie muszą chyba takie idealne jak będzie krótsze ramię to wycieraczkę można dłuższą i powinno się wyrównać...
Zawsze można odciąć fragment naszej wycieraczki i przymocować doń zapięcie pod wycieraczke aero - bolec z całym uchwytem wygląda na demontowalny od ramienia.
Albo można chwilę poczaić na allegro i kupić ori za 50zł...
Albo można chwilę poczaić na allegro i kupić ori za 50zł...
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
zupełnie inaczej jest, w tych z polo ramiona w części od "zawiasu" do mocowania pióra są proste a od AREO golfa podgięte. Części przed zawiasem w polo są krótsze i też inaczej wyprofilowane (szczególnie kierowcy)markus420 pisze: gięcia mniej więcej w tym samym miejscu.
http://allegro.pl/polo-6q-2002-08-ramie ... 04319.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.getem.pl/sklep/towar.1468.ra ... 5410d.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mam taką polówke pod blokiem i przed zakupem areo dokładnie obejrzałem i w efekcie kupiłem z bory radze szukać aut sprzedawanych na części(dzwonić i męczyć sprzedawców), szukanie samych ramion może być dość długie i uciążliwe