dokładnie jeszcze gumy na wahaczu sie wybija od razu i amorki popłyną....dedus pisze: po jakimś czasie regulator szlag trafi.. j
2 wzmacniacze. Starczy prądu?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
to ze 130A to za duzo to sie zgodze ale 80A jak dla mnie to takie minimum.. Czy nikt juz nie pamieta ze auto normalnie jest tez z altka zasilane? Ze caly prad z niego nie idzie tylko na audio? A pozatym przy 130A moglby wsadzic drugi akus w garbażnik i zamiast kindy uzywac:) nikogo nie mialem zamiaru urazic:) moim postem.
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
czy altenator bedzie mial 60 czy 130a to w niczym nie przeszkadza,od tego jest reg napiecia aby regulował prąd.
oczywiscie przy mocnym ca lepiej mocniejszy altek ale zejdzmy na ziemie o jakich mocach my tu gadamy....
oczywiscie przy mocnym ca lepiej mocniejszy altek ale zejdzmy na ziemie o jakich mocach my tu gadamy....
Re: 2 wzmacniacze. Starczy prądu?
właśnie... wzmacniacze beda produkowały około 400rms'u wiec myśle że taki 65A starczy?
dobra zobaczymy jak to będzie hulać pod nieznanej mocy altkiem jak to zamontuje...
ja też miałem taki dylemat.. wpakowałem alternator który ma koło 60 amper i aku 75ah. Napędza to monoblocka o mocy 900watt rms.. oraz drugiego wzmaka cztero kanałowego 4x 90watt rms.. raz w miesiącu doładowywuje aku dla pewności i ciągnie to bez najmniejszych problemów
Kupie: Głośniki do półki jajka 6x9"
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
drzwi mk2 bez żagli oraz grill mk2 na dwa światła bez znaczka.
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
ja mam monobloka co ma 1,2 kv do tego wzmacniacz co ma 2x270 ... standart alter nie pamnietam ale ok 85a i 65 ah aku i jakos nie doladowywuje...nawet zimą
Ja doładowywuje tylko dla świętego spokoju i pewności. Ale nigdy nie zdarzyło mi się żebym podpiął aku pod prostownik i aku był padnięty ..
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
czy aby na pewno ma 900 RMS? chińskie wzmaki sa Baaardzo przesadzoneGolfrom pisze:ja też miałem taki dylemat.. wpakowałem alternator który ma koło 60 amper i aku 75ah. Napędza to monoblocka o mocy 900watt rms.. oraz drugiego wzmaka cztero kanałowego 4x 90watt rms.. raz w miesiącu doładowywuje aku dla pewności i ciągnie to bez najmniejszych problemów
to rockford fosgate kupiony w USA ; )zalek017 pisze:czy aby na pewno ma 900 RMS? chińskie wzmaki sa Baaardzo przesadzoneGolfrom pisze:ja też miałem taki dylemat.. wpakowałem alternator który ma koło 60 amper i aku 75ah. Napędza to monoblocka o mocy 900watt rms.. oraz drugiego wzmaka cztero kanałowego 4x 90watt rms.. raz w miesiącu doładowywuje aku dla pewności i ciągnie to bez najmniejszych problemów
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
to szacun jaki koszt takiej zabawy??Golfrom pisze:to rockford fosgate kupiony w USA ; )
zalek017 pisze:to szacun jaki koszt takiej zabawy??Golfrom pisze:to rockford fosgate kupiony w USA ; )
Kupiłem go w sumie na spontanie, nie miałem zamiaru wtedy go nabyć ale trafiła się okazja i za 1200 na polskie złotówki go zgarnąłem. Teraz nie żałuję, bo w polsce ciężko zdybyć takie cacka a jeżeli już to ceny są kolosalne..
Zapomniał bym.. Jeśli chodzi o model to rockford fosgate T10001bd. Producent niby podaje że w 1ohm ma on 1kv rms ale nigdy w 100% sie nie wierzy więc myśle ze koło 900watt rms ma
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
myślę ze troszkę będzie za mało na kablach nie ma co oszczędzać wiem z własnego przekonania bo parę razy już zmieniałem kupić raz a dobrze 35mm2 lub 50mm2 zawsze będziesz mógł coś lepszego zapiąć kiedyśzalek017 pisze: 20mm2 na 5 m starczą??
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;