Wiem, że było bardzo dużo tematów tego typu, ale wolę się upewnić co do płynu, żeby nie zatrzeć pompy.
Chcę wymienić płyn wspomagania kierownicy, ponieważ auto ma przejechane 250 tys. km. a płyn to zwykłe błoto. Bardzo gęsty, szary i śmierdzi

Znalazłem w garażu taki płyn: ORLEN OIL HIPOL ATFIID MINERAL - jest czerwony . To jest płyn do przekładni automatycznych i układów wspomagania kierownicy (JA MAM CZERWONY KOREK OD ZBIORNICZKA Z PŁYNEM) .
Czy nadaje się on do Golfa II 1.6 benzyna z 1986 roku z automatyczną skrzynią biegów? Czy doradzacie jakiś inny płyn? Słyszałem o specjalnym płynie tylko do VW. Chodzi mi o to żeby jakiegoś shitu nie wlać i pompy nie zniszczyć.
Nie chodzi mi o byle jaki płyn bo chciałbym, żeby ta pompa wytrzymała jeszcze parę lat. A tak przy okazji to ile płynu wspomagania wchodzi do zbiorniczka?
W necie nie mogę znaleźć info na temat płynu do Golfa II. Do golfa III jest tego pełno a do dwójki nie. Jeszcze raz przepraszam za kolejny taki temat, ale się boję, żeby nie zniszczyć pompy.
Pozdrawiam