Jarosław i Janusz w komitywie To był żart !!!SZOPENN pisze:jak ktoś wzmocni ten blok i mu się powiedzie, to kto wzmocni korbowody?
Może kute, ale nie znalażłem powodów do niepokoju.
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jarosław i Janusz w komitywie To był żart !!!SZOPENN pisze:jak ktoś wzmocni ten blok i mu się powiedzie, to kto wzmocni korbowody?
konkretne zapytanie ... ja nie będę się wymądrzał, u mnie pękła jedna podpora z przyczyn nierozstrzygniętych.SZOPENN pisze:nie no bo jakby nie patrzeć.... to stopa wału jako pojedyńczy element jest o wiele mocniejsza od korby i lepiej znosi naprężenia i inne...
i teraz... rozumiem że będą mody które uzasadniają użycie tej płyty... tylko pytam przy okazji bo jeśli właściciel znajduje uzasadnienie zabezpieczenia podpór wału.. to tym bardziej coś musi się dziać z korbami... więc z ciekawości pytam...
bo jeśli korby zostają ori.. to również (wydaje mi się), że i ta płyta jest zbędna.... ale może się mylę...
cos slyszalem o tym, masz moze gdzies jakies szczegoly, foty czy cos, www?t0mal pisze:Korbowody są wytrzymałe w TD, tylko spód nie bardzo. Finowie zrobili vento aaz biturbo + kompresor na seryjnych korbach z taką plytą jak wkleiłem osiągnął ponad 260km i 450Nm
Pasuje P&P.Ad3kwatny pisze:czy pompa z LDA pasuje bez problemu to 1v
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 11 gości