![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Aha moj silnik to 1.6 PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hmm no to dziwne bo ja tez mam wlasnie nowki sprezyny na tyle a z przodu uzywane miesiac takze juz troche wyrobione. A zmienialem by wlasnie miec troche komfortu takze czy wymiana na krotsze nie zmiejszy go?? ehh wkurzylem sie troche...magik pisze:ja też mam przód wyżej niż tył.. co dziwne - wymieniłem tylne sprężyny na nowe (seria), bo myślałem, że będzie w kocu wyżej od przodu i nic.. teraz planuje po prostu dać do przodu krótsze sprężyny, a tył zostawić tak, jak jest..
juz tak bym wolal niz przod wyzej niz tylresearch1 pisze:Ja natomiast mam tył zdecydowanie wyżej niż przód po wymianie sprężyn na oryginalne.
niby jakie gumy?eidos pisze:włożyć w sprężyny tylne gumy i wtedy jest ok. Podobno można jeszcze jakoś podłożyć dystans w tylny amortyzator i też stoi wyżej.
Pozdrowionka
mam 195/50/15Atomic10 pisze:jakie masz koła 14/60/185 ??
nie wymienialem tych gum bo byly w super stanie :/ takze to raczej nie tomagik pisze:a z tyłu jak wymieniałeś, to razem z resztą? chodzi mi o te gumy wszystkie..może masz też wygnite te takie metalowe kołnierze, które są w dzwonie przy górze amorka.. moje przy wymianie sprężyn się rozsypały.. kupiłem sprężyny, bo myślałem, że przez nie auto tak nisko siedzi, a to właśnie te metalowe kołnierze były wygnite..
a to nie popsuje komfortu??mosquitosound pisze:obciełem przednie sprężyny o jeden zwój i się poprawiło
hehe no w PN to jest bardzo duzo koni tylko ze wiekszosc odpoczywamosquitosound pisze:shibby, a może ty masz tyle koni pod maską, że aż przód podrywa do góry
wlasnie jest z tym problem bo one nie maja zadnego oznaczenia a kupilem je od trumann, i niby sa firmy JAMEX i mam tylko numer katalogowy na papierze a niestety nie ma nic na sprezynachmosquitosound pisze:są różne rodzaje twardości standardowych sprężyn i są one oznaczone kolorowymi kropkami na sprężynie ja miałem niebieskie. nie wiem jak jest z tymi oznaczeniami ale możesz poszukać jak najmiększych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 57 gości