Ogórek 1977'r T2, nie jakiś konserwowy :P
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Mówiłem, mówiłem, myślałem i wymyśliłem, kupiłem. Chciałem i mam. Przedstawiam Państwu mój nowy Bajer nabytek, VW Transpotrer, zwany Łogórkiem z 1977 roku, kolejne oczko w głowie i siekiera w plecy od ukochanej, ale to nie o tym miało być, więc :
i jest
Zaczął się projekt który zakładał, że jeździć jest czym więc można zrobić to tak jak powinno być "tak żeby było dobrze" . Powoli rozbieram i czyszczę, tutaj wielkie THX do mr. Sędzia
ale najpierw:
[youtube][/youtube]
Po kilku tygodniach szarpania się z gumówką wiertarką i wieloma sposobami dotarcia w zakamarki zapadła decyzja, "jedziemy do piachu". Skończyło się tak że sam własnoręcznie piaskowałem i oto efekty prac :
Piaskowanie musiałem przerwać , wyjazdem na wakacje , po 2 tygodniach wróciłem i załamałem ręce. Ogórek stał lekko zapodkładowany tak jak go zostawiłem ale stał pod chmurką a nie pod dachem, masakra co zobaczyłem na swoje oczy, większość pracy poszła w dym... wkór,,, się i zabrałem ogga do domu. Tydzień ze szczotką na gumówce i wyprowadziłem temat na prostą, zalałem podkładem na bogato i zapadło pytanie, kto spawa, bo kilka dziurek jednak jest..... po miesiącu szukania i pytania ile za ile jak, przeliczyłem i kupiłem migomat. Każdy blacharz jak słyszał co trzeba mi porobić to krzyczał sumy które jeżyły mi włos na głowie . Postanowiłem nauczyć się spawać. Zepsuje, pretensje będe miał do siebie tylko i wyłącznie a sprzęt zostanie, i znowu się zaczeło (sąsiedzi mnie kochają)
Spawanie dobiegło końca zostało kilka szczegółów, powoli klepie go tu i tam. Musiałem jeszcze zrobić to czego nie zdążyłem podczas piaskowania , więc po raz kolejny ogórek poszedł na bok i tym razem gumówką ze szczotką wyczyściłem całą podłogę i zapodkładowałem Malkorem. Wydaje mi się że będzie ok, kolejny raz mogłem się przekonać jak zdrową mam bude Teraz czas powoli brać się za przygotowania do malowania więc podkład i szpachla pójdzie w ruch, a póki co ogórek na co dzień tak sobie sypia :
i jest
Zaczął się projekt który zakładał, że jeździć jest czym więc można zrobić to tak jak powinno być "tak żeby było dobrze" . Powoli rozbieram i czyszczę, tutaj wielkie THX do mr. Sędzia
ale najpierw:
[youtube][/youtube]
Po kilku tygodniach szarpania się z gumówką wiertarką i wieloma sposobami dotarcia w zakamarki zapadła decyzja, "jedziemy do piachu". Skończyło się tak że sam własnoręcznie piaskowałem i oto efekty prac :
Piaskowanie musiałem przerwać , wyjazdem na wakacje , po 2 tygodniach wróciłem i załamałem ręce. Ogórek stał lekko zapodkładowany tak jak go zostawiłem ale stał pod chmurką a nie pod dachem, masakra co zobaczyłem na swoje oczy, większość pracy poszła w dym... wkór,,, się i zabrałem ogga do domu. Tydzień ze szczotką na gumówce i wyprowadziłem temat na prostą, zalałem podkładem na bogato i zapadło pytanie, kto spawa, bo kilka dziurek jednak jest..... po miesiącu szukania i pytania ile za ile jak, przeliczyłem i kupiłem migomat. Każdy blacharz jak słyszał co trzeba mi porobić to krzyczał sumy które jeżyły mi włos na głowie . Postanowiłem nauczyć się spawać. Zepsuje, pretensje będe miał do siebie tylko i wyłącznie a sprzęt zostanie, i znowu się zaczeło (sąsiedzi mnie kochają)
Spawanie dobiegło końca zostało kilka szczegółów, powoli klepie go tu i tam. Musiałem jeszcze zrobić to czego nie zdążyłem podczas piaskowania , więc po raz kolejny ogórek poszedł na bok i tym razem gumówką ze szczotką wyczyściłem całą podłogę i zapodkładowałem Malkorem. Wydaje mi się że będzie ok, kolejny raz mogłem się przekonać jak zdrową mam bude Teraz czas powoli brać się za przygotowania do malowania więc podkład i szpachla pójdzie w ruch, a póki co ogórek na co dzień tak sobie sypia :
Ostatnio zmieniony pn paź 24, 2011 13:11 przez Schackall, łącznie zmieniany 3 razy.
Low&Slow / Crasch Vinyl's ]:->
www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=200015
www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=428249
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Dasz posiedzieć w środku jak się pojawisz nim na jakimś zlocie?
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: Ogórek 1977'r T2, nie jakiś konserwowy :P
damy radeczarnykurczak pisze:Dasz posiedzieć w środku jak się pojawisz nim na jakimś zlocie?
Dzięki dzięki.... cały czas coś do przodu, może na wiosne już zrobi Brrrummaj0nez pisze:No panie po całości idzie Ładniutki.
no woelki szacuneczek za robote aby tak dalej i do przodu
Moja Lalka
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246
viewtopic.php?f=91&t=457579&p=5511261#p5511261
V.A.G. PUŁTUSK I WYSZKÓW
viewtopic.php?f=45&t=364001&start=1246
oj mi też marzy się taki ogóreczek Kawał dobrej roboty i oby tak dalej
Kocham dźwięk tych ogórkowych silników normalnie taki jest no innyy piękna T2
J0NES
- jaśkooo91
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bardzo mi się podoba projekcik,i podejście do tematu
----> viewtopic.php?f=87&t=467451 <----
fajny odbudowany korniszon się czykuje
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
Mało już tych aut na naszych ulicach. Dlatego za każdym razem, jak się takiego widzi, to się morda zaraz cieszy Choć ostatnio jak jakiegoś widzę, to zawsze w stylu rat. Miło by było zobaczyć jakiegoś odbudowanego na ori podzespołach w idealnym stanie.
Powodzenia i wytrwałości!
Powodzenia i wytrwałości!
1. Skoda Superb AWX
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
Będzie odbudowany na cacy, ori co trzeba to zostanie, wszystko ma być na tip top, niestety, będzie niżej i szybciej, z umiarem ale będzie
- Sędzia
- Ma gadane
- Kontakt:
cisza coś w temacie jeździ już może ogór? No z tą podłogą to się musiałeś namęczyć strasznie samemu to robić to nie zazdroszczę
48% młodzieży jest szczęśliwa, reszta nie ma na narkotyki
Jest nowy (stary) fajniejszy:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180376&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jest nowy (stary) fajniejszy:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180376&postdays=0&postorder=asc&start=0
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nawet nie wiesz jak mi się marzy taki ogóras
Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje z prac
Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje z prac
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04