pozdraVWiam pisze:chcę sprawdzać jakie jest sprężania na każdym garku mam juz przyrząd do sprawdzenia i wie może ktoś jakie powinno być???
ok juz sprawdziłem i na pierwszym było 11,5 a na reszcie 12,5 czyli ok
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pozdraVWiam pisze:chcę sprawdzać jakie jest sprężania na każdym garku mam juz przyrząd do sprawdzenia i wie może ktoś jakie powinno być???
filtr węglowy jest zupełnie zbędnym elementem. Jest on tylko dla ekologi. Gdy silnik chodzi, opary z baku jak i gaxnika są dostarczane do komory spalania. A podczas postoju zaworki sie otwierają i są one odprowadzane przez ten filtr do atmosfery i jest EKO.. Rurka która wystaje z tego co mi sie wydaje jest to otówór do badania składu spalin dla serwisanta.pozdraVWiam pisze:a mam jeszcze inne pytanie do czego jest filtr węglowy??? potrzebne to jest??? czy można to zdemontować. i do czego jest rurka co wystaję pod kontem z kolektora wydechowego i jest zaślepiona gumowym korkiem.
Tak i TakpozdraVWiam pisze:czyli mogę do zdemontować tak? a filtr węglowy spełnia role tylko na postoju tak
to może masz zapchaną nagrzewnice jak w budzie jest zimno???? raczej na pewnobolek10 pisze:U mnie jest ten sam problem - węże twardnieją podczas jazdy, płyn wywala korkiem, chłodnica się troszkę rozszczelniła. Już odpowietrzałem z 4 razy i nic. Za każdym razem po odpowietrzaniu mam grzanie w samochodzie jakiś czas, potem to zanika - układ zapowietrzony, w budzie zimno..
Elektorzawór i chyab tam jeszcze podciśnienie idzie ale podcisnienie kazdy wie ze można zatkać ::D:DpozdraVWiam pisze:hehe szybka odp:) nie będzie szalał na postoju? bo tam idzie jakaś wtyczka do takiego jak by filierka czy czegoś tam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości