Jakby cos delikatnie tarlo przy skrecaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, przy skrecaniu, takim mocnym slysze takie jakby delikatne tarcie z przodu. Cóż to moze byc? napewno nie opony trace o nadkola.
- seba198666
- Gadatliwa bestia
mogą to być trące klocki o tarcze jesli tarcza ma nawet minimalny rant. Miałem taki problem u siostry też tarło przy skręcie.zdjąłem koła przednie zeszlifowałem te ranty z jednej i z drugiej strony tarczy nastepnie drugą tarcze i jest cisza
seba
- seba198666
- Gadatliwa bestia
skoro tarcze nowe dotarte i klocki również to może być początek przegubu albo łożysko słychać przy skręcie jest bardzo obciążone
seba
- seba198666
- Gadatliwa bestia
tak.
ale dalej myśle że to może być klocek trący o tarcze.Dużo samochodów tak ma że słychać przy maksymalnym skręcie delikatne tarcie bo klocek jest bardziej dociskany do tarczy. podjedź na jakiś pusty parking skręć na maxa koła i jeździj w kółko może wybadasz co to? ja tak doszedłem z tymi tarczami u siostry czym szyybciej jechałem tym bardziej było słychać
ale dalej myśle że to może być klocek trący o tarcze.Dużo samochodów tak ma że słychać przy maksymalnym skręcie delikatne tarcie bo klocek jest bardziej dociskany do tarczy. podjedź na jakiś pusty parking skręć na maxa koła i jeździj w kółko może wybadasz co to? ja tak doszedłem z tymi tarczami u siostry czym szyybciej jechałem tym bardziej było słychać
seba
przzysluchalem sie dokladniej i trze tylko podczas skretu w lewo i wcale nie koniecznie to musi byc mocny skret, trze delikatnie przy normalnym skrecaniu.