Szum powyżej 50km/h

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Szum powyżej 50km/h

Post autor: Dawidoosek » sob lis 19, 2011 11:07

Witam otóż ostatnio coś zaczęło się dziać po przekroczeniu 50km/h w aucie rozlega się odgłos (Jakby opona tarła o nadkole) nie wiem dokładnie z którego koła to dochodzi bo nie da się tego określić za dobrze (ale chyba bardziej z przodu), I tu pytanie moje czytałem w innych tematach czy jakby to było łożysko czy kręcenie kołem na lewarku coś wykaże ? skoro szum dobiega dopiero po przekroczeniu 50km/h, i co może być jeszcze przyczyną takiego szumu (dodam że opony raczej odpadają gdyż są nowe). Miałby ktoś jakiś pomysł ? czy zostaje tylko mechanik i jego opinia ??

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Szum powyżej 50km/h

Post autor: wojtas46 » sob lis 19, 2011 11:28

Autko na lewarek i posprawdzaj wszystkie koła jeśli nie jesteś pewny czy to przód czy tył , jeśli na słuch nic nie wychwycisz to dotykaj ręką z przodu sprężyn a z tyłu belki można czasem wyczuc delikatne drgania podczas kręcenia kołem . Moim zdaniem na 90% łożysko

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Szum powyżej 50km/h

Post autor: Dawidoosek » sob lis 19, 2011 11:33

Ok w takim razie za chwile idę kręcić kołami jak coś będę więcej wiedział to niezwłocznie napiszę. :)

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Szum powyżej 50km/h

Post autor: Dawidoosek » czw lis 24, 2011 20:02

Panowie temat do zamknięcia wymieniłem łożysko i spokojnie jak na wojnie wszystko cacy :) dziękuję za zainteresowanie ! .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”