JohnyWalker pisze:Widzę,że jednak kolega arwam nie umie czytać.
JohnyWalker, to akurat nie było o Tobie ale chyba jak widać nie wszyscy to widzą. a co do mojej umiejętności czytanie to może i nie dowidzę ale jeszcze czytać to bardzo dobrze umiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
JohnyWalker pisze:Widzę,że jednak kolega arwam nie umie czytać.
Wiem,że sam określiłeś go mianem padaczki,więc nie rozumiem po co innym oczy mydlisz.rob555 pisze:Motor Skulka idealny nie byl ale do trupa to mu daleko bylo !
Być może zapomniałeś,więc Ci przypomnę,nie jestem tunerem,ale mam takie w zasięgu ręki.rob555 pisze:Chyba ze jestes AllegroTunerem
Tylko skulek nie chciał bezpiecznie,tak samo,jak nie chciał tego w ostatnio dłubanym aucie,paniał?rob555 pisze:a ja zrobilembezpieczne 155KM na turbinie z ALH
Więc czego Ty się dopatrujesz,bo nie mogę pojąć.rob555 pisze:mniejsza odchylka niz 8% teoretycznej mocy oczekiwanej
Tyczy się to ponoć vw/transit,pomp,które już tyle razy ze sobą udanie łączyłeśarwam pisze: bo akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Zapytam,choć to strata czasu,masz na to jakiś dowód w postaci wykresu? Czy popierasz tę teorię tylko swoim słowem,które dla mnie już funta kłaków warte nie jest.arwam pisze:akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Nie modzę mechanicznych pomp,bo wiem,czym to pachnie,o czym się niebawem przekonasz.arwam pisze: na hybił trafił się nie robi ty masz gotowe przepisy na zrobienie pompy na mechanicznym silnikuzapewne podłączysz go do VAG'a celem ustawienia kąta wtrysku
Ty musiałeś wypaść tuż po narodzinach położnej z rąk,bo ja innego wytłumaczenia nie widzę.arwam pisze:ja wiem że jednak w silniku na komorze wirowej najlepiej sprawdzi się tłoko-rozdzielaczz Transita chyba że chcemy iść w moment obrotowy..
Temat cofki już wyjaśniłem,przeczytaj proszę raz jeszcze.spawacz pisze:Ksenon jakiej cofki? O czym ty mowisz,
Powtórzę to raz jeszcze,fala z takiego silnika do td się nie nadaje.spawacz pisze:a co widzisz zlego w fali z transita z pompie SB?
Lecz się,jeżeli jeszcze nie jest za późno,nie wiem,zmień lekarza,przestać brać to,co bierzesz.spawacz pisze:ty najwyrazniej nie wiesz co potrafi mechanika ba, napewno nie wiesz, to nie jest pompa na elektornice tu nie ma tej samej zasady,
Wychodzę z założenia,że dyskusja z osobnikiem o wątpliwej wiedzy,nie tyle jest kłótnią,co marnowaniem czasu,ale niekiedy trzeba.Ku przestrodze innych.spawacz pisze:Ksenon resumujac nadal nic nie wniasles oprocz kłótni
Zdjęcia pomp ściągniesz sobie z neta,umiesz ściągać tysiące fotekspawacz pisze: a ja nadal czekam, na jakies zdjecia twoich poczynan odnosnie pomp
ksenon pisze:arwam napisał(a):
bo akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Tyczy się to ponoć vw/transit,pomp,które już tyle razy ze sobą udanie łączyłeś .
Podpowiem ci coś,żebyś kolejnego klienta nie naciągał na koszty i zmuszał do straty czasu.
Zapamiętaj sobie,żadna fala z wolnossącego diesla nie sprawdzi się w td!!!
ksenon pisze:arwam napisał(a):
ja wiem że jednak w silniku na komorze wirowej najlepiej sprawdzi się tłoko-rozdzielaczz Transita chyba że chcemy iść w moment obrotowy..
Ty musiałeś wypaść tuż po narodzinach położnej z rąk,bo ja innego wytłumaczenia nie widzę.
Albert A. przy Tobie,to tumok.
To jak to jest z tymi średnicami podkładek,bo nie raczyłeś mi tego wyjaśnić?????
ksenon pisze: Arwam,piszesz,że pompa,a raczej sekcja z transita najlepiej sprawdza się w silniku z komorą wirową.
Nie rozumiem zatem,dlaczego wsadziłeś to samo do silnika z bezpośrednim wtryskiem.
Kiedyś pisałeś,że to właśnie w tym silniku sprawdza się najlepiej.
Czy ja gdzies pisalem ze motor igielka????ksenon pisze:Wiem,że sam określiłeś go mianem padaczki,więc nie rozumiem po co innym oczy mydlisz.
.....To samo tyczy się modów na 10/230/brd,żenada i niczego tu nie zmienią Twoje wywody.
Możesz słodzić,zachwalać tego afn'a,ale na dobrą sprawę zdawałeś sobie sprawę,o czym pisałeś,że silnik jest już w słabej kondycji,pamiętasz,czy już może zapomniałeś??
Dam Ci hamownie, lapa z OLSem i zapewnienie ze bedziesz mogl nawet cala reke po lokiec sobie tam wsadzic - podejmujesz wyzwanie?ksenon pisze: Tyle,to z palcem w du...e robi się na 10/216,przy zdrowym motorze i zdrowej pompie...
Przeciez to oczywiste ! Dlatego wyszlo 185KM na org 11...gdyby mozna bylo to by i 200 atakowal...ksenon pisze:Tak trudno jest napisać,że silnik już niestety nie reagował na zwiększanie dawki paliwa.
Przecież w dyskusji z inną osoba tak właśnie pisałeś,masz ten sam problem,co arwam,krótką pamięć?
Pompa ktora Skulek dostal nie pozwalala na prawidlowe spalenie sie mieszanki przy kącie wtrysku wlasciwym dla AHH.ksenon pisze:Więc przestań pier...lić smuty,bo przynudzasz....
Więc czego Ty się dopatrujesz,bo nie mogę pojąć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości