problem w zakupu koła pasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam dość nietypowy problem, szukam koła pasowego wały korbowego do golfa 2 1.6 TD o numerze silnika JR wraz z układem wspomagania. Mówiąc prosciej koło pasowe obsługuje dwa paski(wspomaganie i pompę wody). moj silnik zrobił juz ok. 900 tys. i zwyczajnie chciałbym je wymienic na nowe. Szukałem w Pala Dystrybucja,Intercarscie,Inter-teamie,Fota,Gordon oraz inne wieksze hurtownie motoryzacyjne. Nie chce zakładac używki. Oe juz nie sprzedaje w serwisie. na allegro znalazłem jedynie do silnika bez wspomagania...moze jakies sugestie ??
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
To koło od lat jest już nie produkowane.Pewnie dlatego nie ma go w żadnym sklepie,ot co
Nie Ty pierwszy masz z tym problem.
Nie Ty pierwszy masz z tym problem.
Dobry jesteśmaciejpa pisze:silnik zrobił juz ok. 900 tys
Re: problem w zakupu koła pasowego
Spróbuj tam http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ , można zadzwonić i coś się dowiesz. Ostatnio zamawiałem przez internet kilka części, więc mogę ich polecić.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kiedyś pytałem w sklepie o te koło to powiedzieli że tylko w originale jest i że będzie kosztowało około 500zł to podziękowałem jak coś to mogę podać numer tel do sklepu.
osobiście bym szukał używki
osobiście bym szukał używki
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Być może nie ma takiej potrzeby.Weź zawieź to co masz do tokarza,niech założy na tokarkę,wolne obroty i po przystawieniu czegoś nieruchomego do krawędzi kół,będzie widać czy ma bicie.maciejpa pisze:zwyczajnie chciałbym je wymienic
Podobnie można postąpić z zakupionym na szrocie,po uzgodnieniu,że będzie do zwrotu,jeśli okaże się,że uszkodzone.
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na miejsca styku z paskami.
sek w tym że koło jest dobre ale bieżnie juz zuzyte i nie moge bardziej naciagnac
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to raczej nie jest wina kół tylko pasków może są stare i już cienkie i trochę wyciągnięte
trzeba założyć nowe paski a jak brakuje napinacza to ewentualnie kupić krótsze trochę
trzeba założyć nowe paski a jak brakuje napinacza to ewentualnie kupić krótsze trochę
a powiedzcie mi jedno bo zaczynam głupiec...jak kupowałem tego golfa to własciciel mówił mi ze ma 70 km a tak czytam te wszystkie fora i moj wynalazek nie ma na pompie grzybka(lda) i ludziska pisza ze to jest ten silnik 1v(60 km)...ktos może mi to wyjsnic:)??...pytam bo chce wsadzic intercoolera do niego gdyz zaczałem ciagnąc przyczepy i potrzebuje troche wiecej mocy(zimniejszego powietrza przy gotowaniu silnika)...ktos mądry by sie wypowiedział ??
pozatym pod maską jest orginalne mijsce na wsadzenie IC...czyli musiał tam byc...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Skoro masz silnik 1V,to na pewno go tam nie było.Miejsce na IC jest przygotowane przez fabrykę,ale dla silnika SB (80KM).maciejpa pisze:pozatym pod maską jest orginalne mijsce na wsadzenie IC...czyli musiał tam byc...
Dokładanie IC dla 1V to strata czasu i pieniędzy.Gdybyś założył pompę od SB,to wtedy jako tako można się pokusić o IC,a tak...
Wracając do koła-szukaj używki z dobrymi bieżniami i do tokarza na sprawdzenie jak już wcześniej Ci pisałem.