ja narazie chce dmuchnac 0.5 bara i ciekawy jestem ile wykres podskoczy na hamowni w polaczeniu z tym co dotychczas:hmm:ml2210 pisze:Cze! wszystkim.
Cze! rafal vr6.
Widzę , że mamy podobne plany.
Tylko ja myślę coś ok. 1bar.
[Mk3] Soft turbo do VR6??!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak masz 210km to ci powinno podskocyzc do 250-260km, no i moment obr. duzo pojdzie do gory.rafalvr6 pisze:ja narazie chce dmuchnac 0.5 bara i ciekawy jestem ile wykres podskoczy na hamowni w polaczeniu z tym co dotychczas:hmm:ml2210 pisze:Cze! wszystkim.
Cze! rafal vr6.
Jak masz 210km to ci powinno podskocyzc do 250-260km, no i moment obr. duzo pojdzie do gory.rafalvr6 pisze:ja narazie chce dmuchnac 0.5 bara i ciekawy jestem ile wykres podskoczy na hamowni w polaczeniu z tym co dotychczas:hmm:ml2210 pisze:Cze! wszystkim.
Cze! rafal vr6.
czy jest szansa na 350Nm, teraz jest niecale 250Nm?gtx pisze:Jak masz 210km to ci powinno podskocyzc do 250-260km, no i moment obr. duzo pojdzie do gory.rafalvr6 pisze:ja narazie chce dmuchnac 0.5 bara i ciekawy jestem ile wykres podskoczy na hamowni w polaczeniu z tym co dotychczas:hmm:ml2210 pisze:Cze! wszystkim.
Cze! rafal vr6.
jam tez bym poszedl na calosc gdybym mial kase, gdyby At2000 oddalo mi 2tys za kolektor i tys za stozek i regulator cisnienia, gdyby w walki, obrobka gt, chip, unicip i inne takie nie wpakowal ponad 10tys zlcyarnz pisze:do pol bara nie, ale poszedl bym na calosc:))), chodz zawsze mozna je zmienic jak sie spodoba:)
to jest jak na ten rok plan maksimium 0,5bara,
Zanim wróciłem do łask MK II miałem golfa 3 VR 6 turbo.W silniku tłoki, korbowody i wał miałem kute i nic poza tym,tyle ,że silnik miałem rozwiercony do 3 litrów.Przy sprężaniu 1,7 bara moc wynosiła ok.360 KM , a moment 490 Nm.Oczywiste jest jeszcze że skrzynie biegów i sprzęgło musiałem wymienić.Opierałem sie w tym projekcie o turbine Garrett G3071R.Więcej szczegułów moge dopisać jak kogoś będzie to interesowało.
swietna przeróbka , ale dla mnie to jak narazie za drogo, zaczne od tanszej przeróbki , czyli soft turbosaymon 19 pisze:Zanim wróciłem do łask MK II miałem golfa 3 VR 6 turbo.W silniku tłoki, korbowody i wał miałem kute i nic poza tym,tyle ,że silnik miałem rozwiercony do 3 litrów.Przy sprężaniu 1,7 bara moc wynosiła ok.360 KM , a moment 490 Nm.Oczywiste jest jeszcze że skrzynie biegów i sprzęgło musiałem wymienić.Opierałem sie w tym projekcie o turbine Garrett G3071R.Więcej szczegułów moge dopisać jak kogoś będzie to interesowało.
Można prosić o wykresik, zdjecia tego goferka wraz z przeróbkami - siedze duzo na streetracing i po róznych forach samochodowych i jeszcze nigdzie nie spotkałem w Polsce VR6 turbo; pozatym nikt nigdy nie słyszał w Polsce o takim goferku a wiesci bardzo szybko sie niosa. To twoje doładowanie 1,7 bar, rozwiercony silnik VR6 i do tego turbo ! ! !, kuty wał ??? - czekam na obszerniejszy materiał, jeśli taki jest a nie wydaje mi się. Do puki nie zobacze - nie uwierze:chytry:saymon 19 pisze:Zanim wróciłem do łask MK II miałem golfa 3 VR 6 turbo.W silniku tłoki, korbowody i wał miałem kute i nic poza tym,tyle ,że silnik miałem rozwiercony do 3 litrów.Przy sprężaniu 1,7 bara moc wynosiła ok.360 KM , a moment 490 Nm.Oczywiste jest jeszcze że skrzynie biegów i sprzęgło musiałem wymienić.Opierałem sie w tym projekcie o turbine Garrett G3071R.Więcej szczegułów moge dopisać jak kogoś będzie to interesowało.
P.S.
Kolejny dzieciak, który miał (mażenia na) VR6 turbo 360KM i powrócił do łask golfa II 1.6
Tak pozatym zbyt łatwo łykacie niektóre przeróbki i tak powstają mity co kto miał i jak to jeździło. Wejdzcie sobie na www.promotormocy.pl tam są fotografowane i opisywane wszystkie prace samochodów. Zobaczcie ile wysiłku trzeba włożyc aby uzyskac 360KM
6.7s 190HP VR6 2.9 by Szeli
Nie przecze, że nie można go miec ale koszta są olbrzymie, wał VR6 jest podparty w 7 miejscach, jest wytrzymały i ma wrecz idealne wyważenie. Na seryjnych bebechach silnik wytrzyma do 300KM ale to doładowanie 1,7; rozwiercony silnik VR6 - chyba nie wiecie jakie sa problemy z rozwiertem VRa, zmienione korby i tłoki i tyle = juz jest 360KM i prawie 500NM; Jezu jakie to proste, ten samochód chyba jeździ na samym powietrzu, a co z wtryskami i pompą paliwa - tez je rozwiercił, oprogrammowanie, strojenie i na co wymienił seryjna skrzynie - może z ferrari. Leje wode jak większośc dzieciaków.taz pisze:Nawet evolution ma w 16V kuty wał
6.7s 190HP VR6 2.9 by Szeli
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
hehe,Szeli pisze:Nie przecze, że nie można go miec ale koszta są olbrzymie, wał VR6 jest podparty w 7 miejscach, jest wytrzymały i ma wrecz idealne wyważenie. Na seryjnych bebechach silnik wytrzyma do 300KM ale to doładowanie 1,7; rozwiercony silnik VR6 - chyba nie wiecie jakie sa problemy z rozwiertem VRa, zmienione korby i tłoki i tyle = juz jest 360KM i prawie 500NM; Jezu jakie to proste, ten samochód chyba jeździ na samym powietrzu, a co z wtryskami i pompą paliwa - tez je rozwiercił, oprogrammowanie, strojenie i na co wymienił seryjna skrzynie - może z ferrari. Leje wode jak większośc dzieciaków.taz pisze:Nawet evolution ma w 16V kuty wał
co prawda dopiero czytam ten wątek ale juz od samego poczatku słowa szymona 19 cos w całosc sie nie składakją
www.vrservice.pl