pewnie, że myślałem ale biorąc pod uwagę zasobność portfela gdzie na wzmak przeznaczałem jakieś 350zl to moglem kupić 4-kanałówkę gdzie miałbym, 2x75RMS na przód i 1x200RMS na tył w mostku no i te 75RMS to za mało na przód bo te moje głośniki mają 100RMS a na suba 200RMS też nie wystarcza, dlatego pomyślałem, że narazie zainwestuje w porządny wzmak pod skrzynkę. 500RMS to spory zapas nawet pod wysokiej klasy głośnik, ale myślę już nad wzmaczkiem na przód z tym, że jest problem ten 500RMS ciągnie tyle prądu, że jak muza pogra na zgaszonym silniku jakieś 45min to już nie odpalę auta, a akuma nowaForeCast pisze:A nie myślałeś, żeby skrzynię i przód podłączyć pod 4-kanałowy?
Mk3 Cabrio Rolling Stones by elcapitan7
- elcapitan7
- Ma gadane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=30&t=399775" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
No tak, to jest problem. Ale na to to już za bardzo nie ma co poradzić,chyba że dać większy akuelcapitan7 pisze: ten 500RMS ciągnie tyle prądu, że jak muza pogra na zgaszonym silniku jakieś 45min to już nie odpalę auta
- elcapitan7
- Ma gadane
nie do końca tak jest kolego, ponieważ alternator nie będzie w stanie naładować większy akum niż jest przewidziany przez producenta, już to przerabiałemForeCast pisze:No tak, to jest problem. Ale na to to już za bardzo nie ma co poradzić,chyba że dać większy aku
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=30&t=399775" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
Da radę naładować, ale to może trwać i trwać. Oczywiście, dla jasności: chodzi mi o podbicie o 10-15Ah, a nie wsadzanie lochy z ciężarówki
- elcapitan7
- Ma gadane
mam u siebie oryginalnie 55Ah, jak kupowałem to mówiłem, że chce aby wytrzymywał ujemne temperatury itp, i mówił gościu, że nie ma sensu dawać np 65Ah bo go nie naładuje, będzie go ładował do np 90% pojemności, także nie wiem, ale co to zmieni
-
- Gadatliwa bestia
Alternator jest, powiedzmy, "ustawiony" pod jakieś tam fabryczne parametry i fakt, przy normalnej jeździe jakiś większy aku będzie niedoładowany, po prostu nie będzie wystarczającego czasu ładowania. Ale np. gdybyś zrobił 1000km trasę z wyłączonymi odbiornikami prądu, to bez problemu naładowałbyś nawet jeszcze większy aku. W benzynie jest jeszcze ten problem, że zapłon jest praktycznie non stop, co znowu pobiera prąd, nie to co w dieslu. Ogólnie, niestety jakby nie patrzeć niestety, ale w furze za długo mocnego grania nie można posłuchać na postoju i jak narazie niczego mądrzejszego w tej kwestii nie wymyślili(chociaż w sumie trochę hybryda by była lepsza do takich celów )
-
- Nowicjusz
witam mam pytanie tez mam golfa w cabrio i chcialbnym kupic ta oslone na dach jak jest otwarty wiesz moze gdzie to mozna kupic???
-
- Gadatliwa bestia
Pozwolę sobie odpowiedzieć: szukaj tutaj na giełdzie forumowej, ew. na golf3cabrio - tam widziałem ostatnio ktoś sprzedawał, musisz napisać, może jeszcze ma. Możesz też napisać w tym dziale, w giełdzie cabrio
-
- Gadatliwa bestia
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-gaz-a ... 53551.html" onclick="window.open(this.href);return false; Badanie rynku czy czas na zmiany?
- elcapitan7
- Ma gadane
pewnie, że badanie wystawiłem u brata w komisie ogłoszenie, a raczej reklame
-
- Gadatliwa bestia
Aa..rozumiem - taka wizytówka firmy Coś tam działasz już na nowy sezon?
- elcapitan7
- Ma gadane
nie bardzo jest już co działać może tylko sprawy techniczne tj delikatnie wyjąca pompa wspomagania, ale dzisiaj wlasnie wyciągnąłem żeby zobaczyć numer i zamawiam, tak to jesli chodzi o wygląd to nie bardzo jest co kombinowac...aha wiatrołap kupiłem MEGA sprawa!!! mysle nad grilem bez logo ale jakos mnie to nie kreci tak bardzo aby kupic i malowac, moze kiedys neony
-
- Gadatliwa bestia
No właśnie słyszałem - ostatnio widziałem w dobrej cenie, ale jakoś tak narazie nie czuję potrzeby, bo w trasie jeszcze nie jechałem A i ubezpieczenie za 2 tygodnie muszę kupić - 4 stówy nie moje.ForeCast pisze:aha wiatrołap kupiłem MEGA sprawa!!!
Niee, zostaw jak jestelcapitan7 pisze:mysle nad grilem bez logo ale jakos mnie to nie kreci tak bardzo aby kupic i malowac
- czarny9999
- Mały gagatek
elcapitan7, widziałem cie pare razy w Paczkowie , nawet raz stałem za toba na krzyżówce za EKO Na Nyse jedziesz?