Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
-
- Gadatliwa bestia
co do miksera w 2e czy pf to powiem że golf 3 2.0 ady bodajże na mikserze i śrubie nie dał rady mnie wyprzedzić na odcinku ok 1 km a ja tylko skromne rp na blosie z tłokami z abs, także mikser przy dużych przepustnicach to jak przyczepka z tyłu samochodu
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Mikser to jest tragedia nawet przy przełączeniu na PB to i tak zwężka zostaje i nie ma pełnej mocy.
a BLOS ma wystarczajacą przepustowosc zeby np taki PF na benzynie szedl jak by gazu nie było , nie mówiac tu o wadze butli itp . .
pzypomnial mi sie ,, wyscig '' podczas powrotu z tegorocznej VW Manii . .
mój Golf PF koła 15' opona 195 45 vs Golf 4 TDI AJM 115km bez kata na 18' s-line opony bodajrze 215....../18
w autach po dwie osoby + namioty i reszta zarcia i dupereli po zlocie , kazdy kierownik ogarnia swoja ,,stajnie'' praktycznie do perfekcji
,,rolka'' od 90km/h do licznikowych !! na obydwu zegarach 195km/h !!
jaki obstawiacie wynik ??
pzypomnial mi sie ,, wyscig '' podczas powrotu z tegorocznej VW Manii . .
mój Golf PF koła 15' opona 195 45 vs Golf 4 TDI AJM 115km bez kata na 18' s-line opony bodajrze 215....../18
w autach po dwie osoby + namioty i reszta zarcia i dupereli po zlocie , kazdy kierownik ogarnia swoja ,,stajnie'' praktycznie do perfekcji
,,rolka'' od 90km/h do licznikowych !! na obydwu zegarach 195km/h !!
jaki obstawiacie wynik ??
- GTI EDITION -
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Cieżkie pytanie. Myślę że do 100-120 mniej więcej na równo z lekką obstawą na pasiora. Powyżej passatkezman pisze:golf II 1.8 RP vs passat b5 kombi AFN ?
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Gadatliwa bestia
Myśle ze spokojnie golf 2 z tym golfem 4 ajm poleciał równo lub lekko przed nim. Masa samochodów na korzyść golfa 2. Po drugie takie duże felgi to zamuliły bardzo mocno tego tdika ajm niestety nie ma żadnych giftów i ma dość specificzne pompo wtryskiwacze.
zgredd,
kolega jechal za mna , za kazdym razem gdy bardzo ale to bardzo powoli dojezdzał do mojego zderzaka zmieniajac pas do wyprzedzania ,,stawał w miejscu'' . .
poprostu brakowalo i mocy i momentu zeby pokonac opory powietrza i wyprzedzic mnie . . . około 2 km jego przód na moim tylnym zderzaku i NIC
zgredd,
ps. AJM teraz juz po wirusie tzw ,,gotowcu'' na 140km ( tyle powinno byc ale nie jest to potwierdzone na hamowni ) juz jedzie duzo lepiej co czuc . . przypuszczam gdybysmy teraz powtórzyli tą ,,rolkę'' nie dał bym rady 22 letnim PF-em i to jest ,,magia'' diesli
dokladnie . . . od 90km/h ,,puscilismy'' sie ja z 3 biegu do licznikowych 195-ciu obydwu aut ,,łeb w łeb''Myśle ze spokojnie golf 2 z tym golfem 4 ajm poleciał równo lub lekko przed nim.
kolega jechal za mna , za kazdym razem gdy bardzo ale to bardzo powoli dojezdzał do mojego zderzaka zmieniajac pas do wyprzedzania ,,stawał w miejscu'' . .
poprostu brakowalo i mocy i momentu zeby pokonac opory powietrza i wyprzedzic mnie . . . około 2 km jego przód na moim tylnym zderzaku i NIC
zgredd,
mozna wiecej info na temat tych wtryskiwaczy ;> ??ajm niestety nie ma żadnych giftów i ma dość specificzne pompo wtryskiwacze.
ps. AJM teraz juz po wirusie tzw ,,gotowcu'' na 140km ( tyle powinno byc ale nie jest to potwierdzone na hamowni ) juz jedzie duzo lepiej co czuc . . przypuszczam gdybysmy teraz powtórzyli tą ,,rolkę'' nie dał bym rady 22 letnim PF-em i to jest ,,magia'' diesli
- GTI EDITION -
honda 1.4 schamowana na benzynie na (90seria) 98Km i 130 NM, ale teraz ma też gaz, nie wiem w jakiej budzie
vs.
golf 3 tdi 90 KM + chip
vs.
golf 3 tdi 90 KM + chip
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
raczej honda_Bolec_ pisze:honda 1.4 schamowana na benzynie na (90seria) 98Km i 130 NM, ale teraz ma też gaz, nie wiem w jakiej budzie
vs.
golf 3 tdi 90 KM + chip
dodam że dzisiaj kupiłem wtryski od asv, wywale też audio -30kg zajadę na rezerwie i zobaczymy jak to zagra, w koncu zakład o kase poszedł, trzeba by się postarać
- xxxGlaDxxx
- ...
Same wtryski czy robisz jeszcze korekte ? Jak z korektą to będzie ze 125 koni i z 280nm, tak więc raczej golf da rady. Nie zmienia to faktu, że Hondy mając mniej koni jakimś cudem lepiej przekładają je na koła niż VAG-i
xxxGlaDxxx, wysoko się kręcą... chyba o to w tym chodzi ale pewien nie jestem
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Taka Honda waży równo tonę czyli ok 150kg mniej od Golfa. Załaduj do niej dwòch pasażerów i wyjdą braki w niutonach.
Teraz taki wyścig jaki dzisiaj przeprowadziłem ze znajomymi:
Moje byłe MK3 GTI 5d AGG shamowane na 120/170 czy S-max 2.0 TDCI 140km seria shamowana na 161/387?
Ścigane było z rolki z 40kmh powtórzone wielokrotnie. Najpierw w S-maxie dwie osoby + ćwiartka baku potem ja przesiadłem się do Golfa. Jak typujecie?
Teraz taki wyścig jaki dzisiaj przeprowadziłem ze znajomymi:
Moje byłe MK3 GTI 5d AGG shamowane na 120/170 czy S-max 2.0 TDCI 140km seria shamowana na 161/387?
Ścigane było z rolki z 40kmh powtórzone wielokrotnie. Najpierw w S-maxie dwie osoby + ćwiartka baku potem ja przesiadłem się do Golfa. Jak typujecie?
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Co myslicie o A3 180km vs S 500 306km automat ???