Na zimnym Pali, na gorącym ma problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przede wszystkim Witam serdecznie wszystkich szczęśliwych posiadaczy VW
Posiadam Golfa III 1993 1,6 ABU 75 KM i mam taki problem:
Gdy samochód jest zimny pali od strzału, jednak gdy silnik się nagrzeje samochód nie chce zapalić. Przekręcam kluczyk auto zapali na 2 sekundy i od razu gaśnie. Problem ten jest przy odpalaniu jak i na benzynie tak i na gazie. Co ciekawe gdy silnik jest ciepły wystarczy leciutko go popchać i od strzału zapala na "pych". Wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodzącego ale to jednak nie to. Ktoś może ma jakiś pomysł co to może być?
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
Posiadam Golfa III 1993 1,6 ABU 75 KM i mam taki problem:
Gdy samochód jest zimny pali od strzału, jednak gdy silnik się nagrzeje samochód nie chce zapalić. Przekręcam kluczyk auto zapali na 2 sekundy i od razu gaśnie. Problem ten jest przy odpalaniu jak i na benzynie tak i na gazie. Co ciekawe gdy silnik jest ciepły wystarczy leciutko go popchać i od strzału zapala na "pych". Wymieniłem czujnik temperatury płynu chłodzącego ale to jednak nie to. Ktoś może ma jakiś pomysł co to może być?
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
z rana ssanie go podtrzymuje. a moze immo pada byłes na vag-u?
Przyczyn może być wiele.. Jedz na stację diagnostyczna niech podepną po VAG-a, jeśli posiadasz sam podłącz...
Mogą być błędy czujników...
Mogą być błędy czujników...
Mój GolF Mk3 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=503143
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na próbę podepnij kablem plus z aku do czarnego kabla cewki (od boku - nie odłączając wtyczki) jeśli wówczas odpali to podejrzewaj stacyjkę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek chodzi ci zeby dac "+" do kabla ktory łączy cewke z kopułka?
Ice beer nie jak już zapali to jedzie, nie gaśnie.
I co zapomniałem dodać jak jest ciepły i próbuje go odpalić to za 20 czy tam którymś razem zaskoczy...
Ice beer nie jak już zapali to jedzie, nie gaśnie.
I co zapomniałem dodać jak jest ciepły i próbuje go odpalić to za 20 czy tam którymś razem zaskoczy...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Boże nie cewkę z kopułką, tylko plus z aku CZARNYM kablem - jednym z trzech dochodzących do wtyczki cewki, bo jeśli stacyjka odłącza prąd w pozycji pracy rozrusznika to tak się może dziać a tym testem to sprawdzisz. Ale chyba jednak zostaw to poproś kogoś o pomoc bo coś zjarasz na maksa i będzie na mnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dobra Dobra już czaje o który kabel chodzi. Problem teraz pojawia sie również na zimnym silniku.
Zrób najpierw jak Paweł Marek radzi. I postaraj się podpiąć vag. Co do zimnego silnika i problemu to kiedy świece wymieniałeś?
Świece ponad rok temu. Pytanie tylko czy moje auto ma wyjscie na VAG?
Ma na pewno. Świece co ok. 20 tyś wymieniamy jak na gazie jeździmy z tego co pamiętam, jeżeli się mylę proszę o poprawę . Stacyjka sprawdzona?
No to musze wmienić bo auto służy do rozwożenia pizzy i miesiecznie robi prawie 10 tyś. Stacyjke sprawdzam jutro jak sie uda
Bardzo dziękuje za pomoc. Kostka stacyjki była powodem. Pozdrawiam VWszystkich