deska rozdzielcza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
deska rozdzielcza
prosze o pomoc co mozna zrobic w mk2 w deska rozdzielcza zeby bylo ciszej? po dziurach strasznie hałasuje i podsufitka strzela tak jakby pekala (twarda)
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
- Hankie
- Ma gadane
- Auto: Mała czeska torpeda w kombi
- Silnik: AZQ
deska rozdzielcza
Hej! Twarda decha zawsze będzie wydawać dramatyczne odgłosy (jazda w minusowych temperaturach dostarcza wrażeń...). Oprócz samego tworzywa możesz mieć połamane mocowania samej dechy. Oprócz wymiany możesz spróbować ją podkleić od wewnątrz matami, ale dalej mocowania będą miały tu dużo do powiedzenia. Tak samo podsufitka, nie dość że w wersji bez szybra nie tłumi nawet kapiącego na dach deszczu to też stęka bardziej niż miękka 'szybrowa'.
mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem
deska rozdzielcza
duzo roboty zeby to wyjac ??bo ze licznik itp to wiem bo tez mi to lata jak stara k**** i wkurza uszy
deska rozdzielcza
Wyjęcie dechy w mk2 to nie taka prosta sprawa, więc zarezerwuj sobie cały dzień, stalowe nerwy i trochę piwka
wyjąć musisz wszystkie nawiewy i odłączyć tunele, odkręcić wszystkie plastiki (kieszenie pod deska, tunel środkowy) zresztą sam będziesz widział co jeszcze Ci przeszkadza.
pamiętaj nic na siłę bo możesz połamać coś i będzie problem ze złożeniem
wyjąć musisz wszystkie nawiewy i odłączyć tunele, odkręcić wszystkie plastiki (kieszenie pod deska, tunel środkowy) zresztą sam będziesz widział co jeszcze Ci przeszkadza.
pamiętaj nic na siłę bo możesz połamać coś i będzie problem ze złożeniem
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
deska rozdzielcza
Nie jest tak że twarda decha jest koszmarem. po prostu 50% skrzypień jest spowodowana wyrwanymi ochwytami na podszybiu. Złap za deske i niąrusz przód tył i zobacz czy ona pracuje tuż przy uszczelce dolnej, szyby przedniej. Jak tak uchwyty są wyrwane. Nakrętki uchwytów są koło silniczka wycieraczek.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
deska rozdzielcza
ja mialem auto po wypadku przez to lata.A co ty mówiesz o tych śrubach kolo silniczka??co można tym zdzialac??można uchwyty wyciagnać przez komore silnika>??
P.S.POSZUKUJE PLASTIKOWE PODSZYBIE NOWEGO TYPU to co odprowadza wode a jest ciężko dopaść może ma ktoś na zbyciu?pozdrawiam
P.S.POSZUKUJE PLASTIKOWE PODSZYBIE NOWEGO TYPU to co odprowadza wode a jest ciężko dopaść może ma ktoś na zbyciu?pozdrawiam
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
deska rozdzielcza
Ja przykleiłem ułamane mocowania deski poxipolem i przykleiłem gąbkę (twardą) od strony szyby i już nie skrzypi deska.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
deska rozdzielcza
ja jak miałem twardą,to przewierciłem i przykręciłem długimi śrubami do ściany grodziowej,nie było to widoczne bo śruby zasłaniała potem maskownica na głośnik,i problem z głowy decha już nie latała
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
deska rozdzielcza
nono drastyczne ale nie widoczne.tom33k pisze:śruby zasłaniała potem maskownica na głośnik
nie wiem, trzeba skleić to co się ułamało, lub dorobić takie uchwyty w desce że bedą wystawały szpilki 6stki w strone komory silnika.arek żet pisze:co można tym zdzialac
Polecam też wszystkim sylikon w spreju, psika sie jak plakiem i skutecznie niweluje skrzypienie poprzez warstwe śliską miedzy elementami.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;