ARL - pytanie o chłodnice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Ostatnio mam problem, bo cieknie mi woda. Ustaliłem miejsce wycieku. Cieknie dokładnie z pod chłodnicy. Pytanie, czy chłodnice w ARL były połączone z intercoolerem. Czy jest to jeden zestaw nie rozłączny? Czy powinienem ustalić dokładnie, czy to IC czy chłodnica cieknie i wtedy kupić tylką tą jedną część?
Proszę o pilne odpowiedzi, jako że sprawa troszkę nagli.
Pozdrawiam.
Ostatnio mam problem, bo cieknie mi woda. Ustaliłem miejsce wycieku. Cieknie dokładnie z pod chłodnicy. Pytanie, czy chłodnice w ARL były połączone z intercoolerem. Czy jest to jeden zestaw nie rozłączny? Czy powinienem ustalić dokładnie, czy to IC czy chłodnica cieknie i wtedy kupić tylką tą jedną część?
Proszę o pilne odpowiedzi, jako że sprawa troszkę nagli.
Pozdrawiam.
-
- Ma gadane
moze zadam glupie pytanie, ale nie jestem mechanikiem. czy w IC w ogole jest woda? czy jest fizycznie mozliwosc, zeby z niego cieklo, czy tylko z chlodnicy? dzieki z gory za odpowiedz. pozdro.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Nie ma wody w Ic bo to chłodnia powietrza doładowującego ... tam jest powietrze i mgła olejowa.Arkadiusz.gluchowicz pisze:moze zadam glupie pytanie, ale nie jestem mechanikiem. czy w IC w ogole jest woda?
Cieknie płyn to z chłodnicy, cieknie olej to możliwe, że IC się rozszczelniło.
-
- Ma gadane
dzieki wielkie Italiano. cieknie tylko woda, w sensie borygo. czyli trzeba kupic chlodnice. pozdro.
Re: ARL - pytanie o chłodnice
Yyyy ale tam ma być G12 a nie borygo...Arkadiusz.gluchowicz pisze:dzieki wielkie Italiano. cieknie tylko woda, w sensie borygo. czyli trzeba kupic chlodnice. pozdro.
-
- Ma gadane
Okey, będę pamiętał, przy wymianie chłodnicy i tak będę musiał wymienić cały płyn, więc zaleję g12. Pytanie z ciekawości. Co się może stać po zalaniu borygo? Nie ukrywam, że kilka razy taki właśnie dolałem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.