Witam mam następójacy problem. w moim mk3 ubywa mi płynu chłodniczego w zbiorniczku, zlokalizowałem wyciek, mianowicie cieknie z takiej plastikowej kostki która jest przytwierdzona 2 srobami do silnika. Do tej kostki podłaczone sa węze takie jak do chłodnicy wąż od zbiorniczka wyrównawczego i czujnik temperatury. Moje pytanie brzmi jak skutecznie zatkać ten wyciek ?? silikonem ?? dodam ze silnik w moim mk3 to 1,8 90ps zasilany lpg. Miejsce problemu pokazane na fotkach umieszczonych niźej.
Najlepszym sposobem na załatanie dziury jest wymiana tego plastiku problem mam taki sam jak ty ale bede wdzięczny jesli ktoś powie jak ta złączka sie nazywa bo nie wiem co mam powiedzieć w sklepie:P
cieknie ci z tego samego miejsca co u mnie napewno caly ten plastik nie jest warty roboty tzn . latania go bo pewnie mozna go kupic za jakies psie grosze.
a czy przy wymianie warto go czyms uszczenić ?? czy tak go poprostu przykręcić ?? i jakimi śrubami czy moga być zwykłe czy jakies o lepszej twardosci ?? bo te co teraz sa nie wygladaja mi na orginalne