needved pisze:PS. Pompa z transita to na pewno obsługuje wtrysk pośredni? Czy może bezpośredni?
ważne że się sprawdza i to bardzo bobrze. swego czasy jeśdziłem na pompie 11mm z falą od AAZ'a na większe gniazdo tłoczka i też to się fajnie sprawowało
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
needved pisze:PS. Pompa z transita to na pewno obsługuje wtrysk pośredni? Czy może bezpośredni?
w m-TDI może tak, ale w TD nic to nie daje prócz zwiększonego spalania i kiepskiej dynamiki...JABcok20 pisze:Moim zdaniem na większym tłoczku trzeba założyć timing o jak najwyższym ciśnieniu na biegu jałowym czyli chyba od sb bo on ma ok 3,5 bara o ile dobrze pamietam
JABcok20 pisze:Moim zdaniem na większym tłoczku trzeba założyć timing o jak najwyższym ciśnieniu na biegu jałowym czyli chyba od sb bo on ma ok 3,5 bara o ile dobrze pamietam.
Pomiędzy tłoczek a sprężynę oczywiście, a nie od strony dawno wywalonego przyspieszacza?JABcok20 pisze:naprężenie sprężyny to podłożenie podkładki od strony silnika pod timing ( jakoś ją tam upchnąć i zamontować)
JABcok20 pisze:1.7 a 1.9 to oromna róznica w wkręcaniu się silnika, 1.7 to masakra w porówniu do 1.9, nie wiem czy aż taką różnice robi program w moim sdi ale wkręca się jak szalony.
Wbije tylko ją w tłoczek i tyle z tego będzie.JABcok20 pisze:zastanawiałem się nad podłożeniem podkładki pod tłoczek timingu od strony przyśþieszacza
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości