Montaż webasto
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
montaż webasto
Witam, już ponad 2 lata mam autko i coś nie mogę się zabrać za naprawę webasto- ale chyba właśnie nadszedł ten moment
Pacjent to Golf IV 1.9TDI z zamontowanym Webasto DW 50.
Problem jest taki, że jak wciskam na sterowniku świeczkę
(sterownik mam taki) -->
to słychać że piecyk zaczyna pracować przez chwile wolniej, później przyspiesza i po jakiejś minucie się wyłącza.
W kabinie nic się nie dzieje (nie włącza się climatronic).
Tak samo jest na włączonym jak i wyłączonym silniku.
Nagrałem filmik poglądowy, zastanawia mnie co to za urwana rurka? Proszę obejrzeć i może ktoś coś podpowie
film: http://www.youtube.com/watch?v=ErAAu9ug ... e=youtu.be
z góry dzięki za pomoc
Pacjent to Golf IV 1.9TDI z zamontowanym Webasto DW 50.
Problem jest taki, że jak wciskam na sterowniku świeczkę
(sterownik mam taki) -->
to słychać że piecyk zaczyna pracować przez chwile wolniej, później przyspiesza i po jakiejś minucie się wyłącza.
W kabinie nic się nie dzieje (nie włącza się climatronic).
Tak samo jest na włączonym jak i wyłączonym silniku.
Nagrałem filmik poglądowy, zastanawia mnie co to za urwana rurka? Proszę obejrzeć i może ktoś coś podpowie
film: http://www.youtube.com/watch?v=ErAAu9ug ... e=youtu.be
z góry dzięki za pomoc
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
montaż webasto
Świeca żarowa chyba ci umarła bo skoro koło wydechu dajesz kamerę... i nic się nie topi.. to on nawet płomienia nie może zapalić:) ale najlepiej było by się podpiąć pod PIN 2 i zdiagnozowąć .... oby twoje DW50 już potrafiło rozmawiać
pomyśl nad piecykiem nowszej generacji ... lepiej rozwiązane nie psują się tak
pomyśl nad piecykiem nowszej generacji ... lepiej rozwiązane nie psują się tak
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
montaż webasto
tak jak kolega wyżej napisał prawdo podobnie świeca , ale jest jeszcze jedna ewentualność przytkany zbiorniczek paliwa jakimś syfem lipa sie to czyści bo to układ zamknięty .
rurka która jest urwana to jak dobrze widzę to będzie zasilanie powietrzem także nie ma nic wspólnego ze startowaniem pieca i jego pracą , ale nie wykluczone że świeca czy też wtrysk paliwa mógł paść lub się zabrudzić własnie przez to że nie ma tego węża i filterka powietrza na nim , a w tym własnie miejscu gdzie jest ten piec to lubi sobie kurz mocno wirować .
jedź do autoryzowanego serwisu webasto we wrocku masz takie , niech ci zdiagnozują ustrekę , koszt takiej usługi w Wałbrzychu to 80 zł , także szału nie ma . może tak być że ktoś rozbierze wyczyści i będzie git
rurka która jest urwana to jak dobrze widzę to będzie zasilanie powietrzem także nie ma nic wspólnego ze startowaniem pieca i jego pracą , ale nie wykluczone że świeca czy też wtrysk paliwa mógł paść lub się zabrudzić własnie przez to że nie ma tego węża i filterka powietrza na nim , a w tym własnie miejscu gdzie jest ten piec to lubi sobie kurz mocno wirować .
jedź do autoryzowanego serwisu webasto we wrocku masz takie , niech ci zdiagnozują ustrekę , koszt takiej usługi w Wałbrzychu to 80 zł , także szału nie ma . może tak być że ktoś rozbierze wyczyści i będzie git
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
montaż webasto
Stawiam niestety że nie będzie co zbierać z DW częstym przypadkiem tam są zaworki:)
wogóle nigdy nie montowałem DW w pozycji pionowej..... tak szczerze mówiąc
wogóle nigdy nie montowałem DW w pozycji pionowej..... tak szczerze mówiąc
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
montaż webasto
Czy jest możliwe, że po założeniu webasto pompa wody mając większy obieg nie będzie dawała rady pompować z taką samą wydajnością? Mam problem z tym, że na wolnych obrotach (np. w korku) ogrzewanie słabiej grzeje lub całkiem zanika. Przy gazowaniu z ok 2000 obr. zaczyna grzać. Przy włączonym webasto grzeje normalnie, może sam piecyk lub pompka webasto powoduje jakieś opory w przepływie płynu?? Posiadam Webasto DW50 z wbudowaną pompką wody i paliwa.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
montaż webasto
Po włączeniu webasto grzeje wąż idący do nagrzewnicy, więc wszystko jest podpięte prawidłowo
- bradley
- Forum Master
montaż webasto
Z czego wykrzystac zbiornik zewnetrzny dla webasta, zeby zmiescil sie pod maska w mk3, byl szczelny, i dalo sie do niego podlaczyc wezyk paliwowy (srednica na oko 1mm)
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
montaż webasto
majac 1Z niema przeciez problemu podpiac sie pod zasilanie z baku .... po co kombinowac dodatkowo ??
- bradley
- Forum Master
Re: montaż webasto
Po to zeby webasto zasilac OO, a samochod ON.abrams pisze:majac 1Z niema przeciez problemu podpiac sie pod zasilanie z baku .... po co kombinowac dodatkowo ??
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
-
- Gadatliwa bestia
montaż webasto
panowie a jakimi srobkami przykrecic webasto do blachy mocujacej?? bo m6 niby sie wkreca ale nie trzyma!
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
montaż webasto
webasto niema w sobie gwintów oryginalna nówka ma miejsca ale niema gwintów
-
- Gadatliwa bestia
montaż webasto
no wlasnie czym to przykrecic?? ja mam webasto z jakiegos merca a montowal bede w passacie 3bg i akurat pasuja mi otwory te bez gwintu chociaz zrobilem dzis uchwyt w krztalcie litery U ale tam tez nie mam czym przykrecic blachy bo srobka M6 dziwnie sie wkreca i wole nie ryzykowac ze go zgubie lub rozwali mi cos w komorze silnika!
A jeszcze pytanie z innej beczki bede robil instalacje elektryczna i kable LGY nadaja sie czy szukac innych i wczym pociaganac kable chodzi mi o jakas koszulke?
A jeszcze pytanie z innej beczki bede robil instalacje elektryczna i kable LGY nadaja sie czy szukac innych i wczym pociaganac kable chodzi mi o jakas koszulke?
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6