Witam wszystkich na forum! Mam golfa III 1.8 AAM +LPG. Od dłuższego czasu męczę się z moim golfem. Zaczęło się od tego, że nie chciał chodzić na benzynie to wymieniłem pompę paliwa. Okazało się., że dalej nie chodzi to miałem możliwość podmiany kompa no to wymieniłem i zaczął normalnie chodzić. Z ciekawości z powrotem mojego starego kompa podłączyłem i też super chodził. To ja zadowolony i tak jeździłem, ale coraz częściej działa się ta sytuacja, że na początku prycha, przerywa na benzynie a potem w ogóle nie chodzi. Po odłączeniu kompa przez jakiś czas jest dobrze a potem znowu sytuacja się powtarza. Podłączałem pod vaga i zero błędów.
Obecnie nie chce odpalić na benzynie od razu tylko za 3 razem. a po około tygodniu dwóch zaczyna znowu źle pracować na benzynie.
Czyli pompa, wtryskiwacz są dobre. Wymieniałem przekaźnik od gazu i dalej to samo.
Czy ktoś na forum miał taki przypadek? Może macie jakieś rady?
Źle pracuje na benzynie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Źle pracuje na benzynie.
Typowe, było wiele razy, zależy jaką masz instalację gazową,pomoże albo zmiana emulacji sondy, albo przekaźnik do resetu kompa. Przy jeździe na lpg rozjeżdza się adaptacja benzyny i stąd problem.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
-
- Mały gagatek
Źle pracuje na benzynie.
Dzięki wielkie o taką odpowiedz mi chodziło. Instalacja jest raczej 2 generacji i ma już 10 lat. Właśnie o tym przekaźniku czytałem, wymieniłem go, ale to nic nie dało. A ten przekaźnik to musi być konkretnego modelu? Założyłem obecnie identycznym układzie wsówek takich samych parametrach tylko boscha. A o tej emulacji poczytam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Źle pracuje na benzynie.
Przekaxnik który wymieniłeś jest od przełączania zasilania z LPG na benzynę i odwrotnie. A tu chodzi o przekaźnik odcinający stały plus od sterownika silnika. Pomaga robiąc sterownikowi reset przy każdym zgaszeniu silnika i o tym sobie doczytaj
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.