obniżenie zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
obniżenie zawieszenia
Witam,planuje wymienić amortyzatory,teraz mam zawieszenie obniżone 4-6cm(nie wiem dokładnie ile bo takiego golfika już kupiłem)amortyzatory seryjne,czyli chyba obniżony na sprężynach,i teraz moje pytanie,jak kupie amory sportowe o krótszym skoku np.25mm to będzie oznaczać że auto siądzie mi jeszcze te 25mm?i to samo pytanie inaczej ,czy kielich amora sportowego i seryjnego jest na tej samej wysokości? mierząc od dołu rzecz jasna.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
obniżenie zawieszenia
Nie bedzie oznaczac ze siadzie nizej 25mm. Tlok amorka pracuje w mniejszym zakresie te 25mm. Kielich w serii i w sportowym jest na tej samej wysokosci. Chyba ze kupisz amorki w ktorych kielichy sa wspawane nizej /widzialem takie firmy ta technix/ ale normalnie sa na takiej samej wysokosci. Pozdr.
obniżenie zawieszenia
biercok mkII dokładnie,
maniek971 za obniżenie odpowiadają sprężyny więc Ci auto bardziej nie usiądzie
maniek971 za obniżenie odpowiadają sprężyny więc Ci auto bardziej nie usiądzie
- Paweł Marek
- V.I.P.
obniżenie zawieszenia
maniek971, nie o krótszym skoku tylko po prostu krótsze, czyli sama rura amortyzatora krótsza, tak jest już w wersjach GTI i nawet GT o jakieś centymetr dwa. Czyli podsumowując wysokość auta zależy od rodzaju sprężyny - znaczy jaki ma wymiar ale już po obciążeniu autem, oraz od długości amortyzatora mierzonej od dolnego mocowania (do zwrotnicy z przodu lub belki z tyłu) do dolnego talerzyka spreżyny.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
obniżenie zawieszenia
biercok mkIIwłaśnie zastanawiałem się nad tą firmą ta technix,możesz coś więcej powiedzieć o tych amortyzatorach, czy wszystkie mają niżej kielichy?
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
obniżenie zawieszenia
Hm. Nie moge nic powiedziec bo nie mialem takich. Ale napewno nie we wszystkich tylko MAPET mial wlasnie takie amorki w ktorych ten talerzyk byl specjalnie wspawany nizej. Szukalem na allegro takich amorkow zeby pokazac ale nie znalazlem.